Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ez volt a Netflix 10 legnézettebb filmje és sorozata 2022-ben

A Netflix kiadott egy sajtóközleményt, amiben összegezte, hogy 2022. január 1. és 2022. december 18. között melyek voltak a legnépszerűbb sorozataik és filmjeik. Az időintervallum miatt az olyan nagyágyúk, mint az Emily Párizsban vagy az új Vaják sorozat kiesett így a pixisből, de a Netflix az első 28 napos teljesítményt akarta vizsgálni, így valamelyest érthető.

A filmek terén kifejezett érdekes, hogy a top10 nem angol nyelvű filmjükből 7 idén debütált, mint a Troll vagy az Ablakomon át, így jó eséllyel a Netflix még nagyobb hangsúlyt fektet majd a nem angol nyelvű tartalmak gyártására is.

Szerencsére idén is rengeteg könyvadaptáció került fel a listára, mint a listavezető Szürke ember, vagy éppen a Bíbor szívek, az Enola Holmes második része és Az ablakmon át.

Sorozatok terén is egyértelműen hódítottak a regény és képregény adaptációk. A Bridgerton család, a Virgin River vagy éppen Az Esernyő Akadémia sikere töretlen, és olyan újoncok is csatlakoztak a listához, mint a Wednesday vagy a The Sandman. A külföldi sorozatok között is akadnak adaptációk, például a Sissi életét bemutató A császárnő sorozat.

Sorozatok terén szintén érdekesség, hogy a Netflix valaha volt 10 legnépszerűbb angol nyelvű sorozatából 5 idén debütált. A Stranger Things 4. évada, a Wednesday és a Dahmer pedig 1 milliárd megtekintett óra felett jár.