Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Mi a különbség az élfestett és az élnyomott könyvek között?

Húsz éves a Könyvmolyképző Kiadó, ennek örömére több meglepetés is jön, például már előrendelhető az új Cassandra Clare kötet, a Vaslánc élnyomott kiadása. A kiadó hamarosan leleplezi azt is, hogy néz majd ki.

Többekben viszont felmerült a kérdés: mi a különbség az élfestett és az élnyomott kiadások között? Elmondom!

Az élfestett kiadás az, amikor egyszínűek a könyvek lapjai. A Könyvmolyképzőnél ilyen volt például Jennifer L. Armentrout Míg a halál… című regényének az exkluzív kiadása, ahol is a lapok széle vörös volt. Hasonló élfestett technikával készülnek a Manó és a Menő könyvek Disney könyvei is, a Sorsfordító történeteknél mindig a borító fő színvilágát idézi meg a lapok széle, Serena Valentino könyveinél pedig mindig feketék.

Bár az élfestett kiadások is nagyon szépek, de igazából az élnyomott kiadások azok, amikbe a könyvmolyok beleszeretnek. Itt ugyanis nem egyszerűen egyszínű a lapok széle, hanem különféle mintákat találhattok rajtuk. Magyarul például a 21. század kiadó hozott ki ilyen kötetet az őszi Könyvfesztiválra, méghozzá a Könyvkötő gyönyörű kiadását.

Tehát röviden: élfestett – csak egyszínű a lapok széle | élnyomott: minták is vannak a lapok szélén.

Egy biztos, bár mindkét típus gyönyörű, de az élnyomott könyvek egy fokkal talán jobban néznek majd ki a polcon. Ezek után pláne érdemes így előrendelni a Vasláncot, aminek az élnyomott, gyönyörű kiadása csak a Könyvmolyképző Kiadónál lesz kapható.


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading