Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Mitől olyan jelentős a Heartstopper – Fülig beléd zúgtam? Erről meséltek a főszereplők!

A Heartstopper – Fülig beléd zúgtam már képregényként is nagyon sikeres volt, de mióta elkészült belőle a tv-sorozat a Netflixre, még többen szerettek bele Nick és Charlie történetébe.

Sokan és sokféleképpen próbálták már megfejteni, hogy mi is a sorozat titka, miért annyira fontos, hogy a képernyőre kerülhetett. Egy interjúban a sorozat két sztárja, Joe Locke és Kit Connor is kifejtette a véleményét, alább ennek a magyar fordítását olvashatjátok el.

Joe Locke (Charlie) szerint:

„Tíz évvel ezelőtt ez a sorozat nem készülhetett volna el… Úgy gondolom nagyon fontos, hogy elmondhassuk ezeket a történeteket, most, hogy a társadalmunk elfogadóbb lett. Vannak olyan történetek, mint az Ez bűn vagy az Eufóra, amelyek a komolyabb, keményebb témákkal foglalkoznak. De szerintem ugyanilyen fontosak a szeretetteli és a queer-pozitív történetek is, hiszen hogyan érhetnénk el, hogy a queer fiatalok úgy érezzék, megérdemlik a boldogságot, ha csak AIDS-ben haldokló embereket mutatunk nekünk? Persze az is  fontos történet, amit el kell mesélni, és nagyon jó, hogy van ilyen, de úgy hiszem szükség van ennek az ellenkezőjére is, ami maga a Heartstopper.”

A Nicket alakító Kit Connor is egyetértett Joe szavaival, és ezeket fűzte hozzá:

„A Heartstoppert megnézheted a szüleiddel, megnézheted egyedül, szó szerint bárkivel. Szerintem hihetetlen dolog, hogy elkészíthettük ezt a sorozatot, mert ilyen még tényleg nem készült korábban”.

Connor arról is mesélt, hogy a Heartstopper azért is különleges, mert egy biszexuális karaktert játszhat el, ami igencsak alul van reprezentálva a sorozatokban.

„Nagyon részletesen bemutatjuk a karakter útját, a lelki küzdelmeit, hogy nem csak egy zavarodottságról van szó, hogy ‘Ó, lehet egy fiúk szeretek, lehet, hogy ez nem az, aminek gondoltam’, hanem hirtelen ott terem egy másik réteg is, miszerint ‘Oké, szeretem a fiúkat, de szeretem-e a lányokat is? Mit érzek’? Úgy hiszem a mentális zűrzavar, a zavarodottság és az önmagunkkal való konfliktus egy igazán rétegzett, összetett karaktert hozott létre.”

Azt hiszem, a színészek minden lényegeset elmondtak, és ezek is közrejátszottak abban, hogy a Heartstopper ennyire sikeres sorozat lehet. A Netflix már be is rendelte a második és harmadik évadot, a Könyvmolyképző Kiadónál pedig még idén érkezik a harmadik képregény is, mert Nickből és Charlie-ból sosem elég!

* A képregényekért kattints ide! *