Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Sadie: Ilyen borítókkal jelent meg külföldön a Vörös Pöttyös kötet

Idén jelent meg a Vörös Pöttyösök között Courtney Summers imádott regénye, a Sadie, amit ezidáig több, mint 93 ezren csillagoztak a goodreadsen, és még így is 4.09-es a tetszési indexe.

A történet egy olyan lány, akinek romba dől az élete, amikor a húgát, Mattie-t holtan találják, és a rendőrség sem keríti kézre a gyilkost. Sadie elhatározza, hogy megtalálja a húga gyilkosát, a történetét pedig ő maga, illetve egy rádiós újságíró meséli el meglehetősen újszerűen, mintha egy podcast lenne.

A nagy amerikai siker megnyitotta az utat a kötet előtt nemzetközi szinten is, több helyen is megjelent már a regény. Most a borítókra vetünk egy pillantást.

MAGYAR

Itthon a Könyvmolyképző Kiadó megtartotta az eredeti, rajzolt borítót, ami szerintem zseniálisan passzol a kötethez. Tök jó a rajzolt lány képe, kellően titokzatos így, hogy a szél a haját az arcához fújja, és a vörös dzseki is megad egy alaphangulatot. A tipográfia is tökéletesen illik a kötethez, ez tipikusan az a borító, amire ránézel és az emlékezetedbe vési magát.

LENGYEL

A külföldi borítók közül szerintem ez a legkreatívabb. A lépcsőre felfutás zseniális ötlet, különösen a New York Times bestseller kikacsintás tetszik, hiszen minden író azért fut, hogy azt elérje. Jó a modell is, a lépcsőkön elhelyezett feliratok is. A könyv címe viszont teljesen eltűnik így nekem, emiatt nem tudtam igazán beleszeretni a borítóba.

NÉMET

Valamiért A szolgálólány meséjét juttatja az eszembe ez a borító. Talán a vörös szín erős és túlzó használata miatt, mindenesetre nálam emiatt valahogy bukott a borító, illetve ez a kép is kicsit unalmasnak ttűnik. És az se világos miért van középre igazítva a fehér ajánló szöveg, amikor a kép jobb széle olyan üres. Fura ez a borító nekem.

FINN

Mit is mondhatnék… Próbálták megidézni az eredeti borító egyszerűségét, de nem sikerült, ezt aláírhatjuk. Maga a kép ötletes, de egy idő után belefájdul az ember feje, ahogy nézi, vagy csak én vagyok ennyire nyomi. Egy biztos, nálam nem telitalálat ez a borító, és inkább képzelném el egy felnőtt kötethez, mint egy YA regényhez.

PERZSA

Nagyon nem jön be ez a kép. Kőkemény horror érzésem van tőle, pedig vér sincs rajta, egyszerűen rossz a hangulata, taszít ez a borító, nem is kicsit. Nem is igazán tudnék mit kiemelni rajta, mert egy olyan pontja sincs, ami elnyerte volna a tetszésem. Biztos nem nyúlnék érte a könyvesboltban, hogy megnézzem.

SZERB

Ötletes ez a rajzolt borító, szeretem a színeit, a szerző kiírásának a tipográfiája különösen bejön, és ötletes az is, hogy kitakarják Sadie fél arcát, és ott jelenik meg a cím is. Mindenesetre az, ahogy Sadie néz, a szemei nekem olyan furcsa hangulatot árasztanak, nem nagyon jön át az összkép.

JAPÁN

Mit is mondhatnék, Japán egy teljesen más világ, nyilván ez a borítóikban is megjelenik. Maga a kép szerintem nagyon szép, jól megragadta a pillanatot, a hősnő alakja és a színei is klasszak. Mégsincs a kötettől Young Adult érzésem, nem hoz lázba, hiába szép maga a kép.

 • Szereted a krimit? Gyakran hallgatsz podcasteket? Akkor ez a könyv neked való! Courtney Summers Sadie című regényében a címszereplő nagy port kavar azzal, hogy megszökik a szülővárosából, és nyomozásba kezd, a húga gyilkosát kutatva. A történetet pedig részben úgy olvashatjuk, mintha egy újságíró oknyomozásának vagy dokumentumfilmjének podcast-formátumú feldolgozását hallgatnánk. Tartsatok velünk, ha érdekel, mit gondolunk a könyvről!

 • Játékunkban olyan, nagyrészt ifjúsági regények szerepelnek, amelyeket – a Sadie-hoz hasonlóan – Edgar Allan Poe-díjjal jutalmaztak. A feladatotok, hogy az idézetek alapján kitaláljátok, mely könyvekre gondoltunk, és a címét beírjátok a Rafi megfelelő helyére.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  „A meggondolatlan fecsegés emberéletekbe kerülhet.”

  a Rafflecopter giveaway

 • 04.18. Readinspo
  04.19. Csak olvass!
  04.21. Fanni’s Library
  04.23. Olvasónapló
  04.25. Sorok Között