Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Új Ansel Elgort könyvadaptáció az HBO Max műsorán!

A Csillagainkban a hiba és A Beavatott után újabb könyvadaptáció főszerepében láthatjuk Ansel Elgortot!

A színész új sorozata az HBO Max műsorára érkezik április 7-én, akkor rögtön három részt kapunk, utána pedig heti egyet.

A megtörtént eseményeken alapuló sorozatban Elgort egy olyan fiatal újságírót alakít, aki Japánba érkezik, és az érdeklődése és az elszántsága nyomán a japán maffia és a jakuzák világáról derít ki megdöbbentő információkat, amivel rengeteg ellenséget szerez…

A sorozat pedig tényleg valós eseményeken alapul, ugyanis Jake Adelstein Tokió Vice memoárját veszi alapul, ami 2010-ben magyarul is megjelent a HVG Könyvek jóvoltából. Egy ideje a kötet nem kapható, de talán a kiadó a sorozat miatt megfontolja majd.

Jake Adelstein – Tokio Vice

„Az ​információnak nincs szaga. Nem számít, hol találtad vagy kitől loptad.”

Jake Adelstein Tokióban élő külföldiként a csodával határos módon lett újságíró Japán egyik legnagyobb napilapjánál, a Jomiuri Shimbunnál. Oknyomozó munkája olyan helyszínekre szólította, ahová átlagemberként soha nem juthatott volna el. Rádöbbent, hogy a hierarchikus, udvarias, modern és csillogó társadalom álarca mögött egy másik Japán, egy pénzhajhász, romlott, szexuális perverzióktól fűtött, kegyetlen világ lappang. Nyomozásai közben maga is egyre mélyebben belekeveredett ebbe a közegbe, és olyan információkhoz jutott, amelyek barátai, családja és a saját életét is halálos veszélybe sodorták. A jakuza, a japán maffia félmillió dollárt kínált neki, ha nem írja meg ezt a könyvet, amelynek minden szava igaz – de ő nemet mondott. A kötet japán kiadója halálos fenyegetéseket kapott, a szerző pedig hosszú ideig bújkált.

Jake Adelstein az oknyomozó újságírás legjobb hagyományait krimiszerű izgalommal, szarkasztikus elbeszélésmóddal, fekete humorral és öniróniával ötvözi. Minden mondata kaland – s e kalandok sora a modern japán társadalom képét is kirajzolja a maga ellentmondásosságával együtt: tudásalapú társadalom, felhőkarcolók, jólét, biztonság, puritanizmus, ugyanakkor mélyszegénység, elnyomott bevándorlók, letagadott múlt, bűnbandák, szexuális kizsákmányolás kavalkádja.

Kihagyhatatlan könyv mindazoknak, akiket a modern Japán vagy a maffiatörténetek foglalkoztatnak, de az oknyomozó újságírás iránt érdeklődőknek is nagy hasznára válik.