Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme 10 legnépszerűbb film és sorozat 2021-ben az amerikai twitteren

Bár a Twitter itthon nem olyan meghatározó, és viszonylag kevesen használják, világviszonylatban viszont továbbra is nagyon népszerű, különösen Amerikában.

December elején a Twitter ki is adott egy toplistát, amiben 2021 tíz legtöbbször tweetelt sorozatát és filmjét árulták el. Először csak pislogtam a lista láttán, hiszen olyan népszerű és meghatározó címek hiányoznak róla, mint a The Witcher, a Hawkeye, ráadásul a filmeknél az új Pókember sem szerepel az élen.

Nos, később kiderült, hogy ez a lista a 2021. január 1. – november 15. közti adatokat tartalmazza, így érdemes fenntartásokkal kezelni. Az viszont jól látható, hogy aratnak mind a filmes, mind a sorozatos listán a képregény adaptációk, de több könyvadaptáció is bekerült a top10-be, mint a Dűne és meglepetésre a 2 éve véget ért Trónok harca is.

És miért is érdekes ez a lista? Leginkább azért, mert megmutatja, hogy miről beszélnek inkább az emberek, mi az, ami megmozgatta az amerikaiakat annyira, hogy írjanak róla. Persze simán lehet, hogy a tweetek zöme negatív, de ha már írtak róla, érzéseket váltott ki belőlük, és ez önmagában is eredmény.

Top10 sorozat

1. Squid Game
2. Wandavision
3. Szezám utca
4. Saturday Night Live
5. Trónok harca
6. Jeopardy
7. Grace Klinika
8. A Simpson család
9. Loki
10. The Walking Dead

Top10 film

1. Fekete Párduc
2. Godzilla vs Kong
3. Zack Snyder’s Igazság Ligája
4. Az öngyilkos osztag (2021)
5. Pókember: Nincs hazaút
6. Space Jam: Új kezdet
7. Fekete özvegy
8. Dűne (2021)
9. Mortal Kombat (2021)
10. Shrek