Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

(x) Várva várt könyv adaptációk a mozikban

Ha egy történetnek létezik film és könyv változata is, akkor melyikkel érdemes kezdeni? Egy jó könyvből könnyű filmet csinálni, azonban kérdéses, hogy az mennyire lesz sikeres, illetve mennyire adja vissza az eredeti mű világát. Sokan mindig is a filmet fogják választani, hiszen egyszerűbb 2-3 órát a moziban vagy a TV előtt ülni, mint elolvasni több száz oldalt. A másik tábor viszont lehet, hogy meg se fogja nézni a filmet, hiszen nem akar csalódni szeretett története adaptációjában.

Kivételek természetesen mindig is voltak, gondoljunk csak az olyan klasszikusokra, mint a Trainspotting, a Schindler Listája, A Harcosok Klubja vagy esetleg A Gyűrűk Ura – csak, hogy egy párat említsünk.  Nagy valószínűséggel a könyvek szerelmesei sem csalódtak, ha úgy döntöttek, hogy megnézik ezeket a mesterműveket. Mondani sem kell, hogy mindez nem más, mint szubjektív vélemény, hiszen van, aki csak a könyvekre esküszik, van pedig olyan is, aki csak a moziban élvezi ugyan azt a történetet. Van, aki az élő zenét részesíti előnyben, van pedig aki a tömeget elkerülve, az otthon kényelmében hallgatja a kedvenc számait. Nincs ez másképp, amikor valaki élőben barátokkal szeret játszani vagy pedig online az élő kaszinó világában. Nehéz eldönteni, hogy kinek van igaza, de lehet, hogy nincs is szükség egy ilyen döntés meghozatalára.

Nézzünk inkább egy rövid összeállítást a nemsokára a mozikban is megtekinthető filmes adaptációkról.

A Gucci márkanevet valószínűleg keveseknek kell bemutatnunk, ahogy Adam Driver és Lady Gaga neve is ismert a közönség előtt. Ők játsszák a főszerepet a közeljövőben megjelenő House of Gucci c. filmben, ami a Gucci család történetét dolgozza fel. A szereplők között feltűnik többek között Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto es Salma Hayek is.

A 101 kiskutya előzményeit mesélte el a Disney egyik legújabb alkotása, a Cruella. Akik gyerekként szerették az animációs filmet, azok lehet, hogy felnőttként is kíváncsiak arra, hogy miért és hogyan lett Cruella de Vil gonosz és miképp vált a dalmaták ellenségévé. A főszerepben Emma Stone.

Ha már a gyerekkorunk történeteinek filmes változatainál tartunk, akkor érdemes észben tartanunk a híres anime, a Hold Tündér (Sailor Moon) idén megjelent filmes adaptációját. Az eredeti mangát jobban követő filmben a Hold harcosok most a cirkuszosokkal kerülnek szembe, hogy megmentsék Pegazust és az álmokat.

Nem túlzás azt állítani, hogy Agatha Christie a detektív regények koronázatlan királynője. A 66 regénye közül talán az egyik legismertebb mind a mai napig a Halál a Níluson (Death on the Nile), aminek főszerepeit Kenneth Branagh és Gal Gadot fogja alakítani. Agatha Christie feledhetetlen belga detektívje, Hercule Poirot most egy fiatal örökösnő halálát próbálja kinyomozni.

Frank Herbert világhírű története, a Dűne most Denis Villeneuve rendezésében kerül a mozikba. 1984-ben David Lynch filmesítette meg, így a közönség joggal kíváncsi a Dűne idén megjelenő verziójára. A lenyűgöző látványvilágot ígérő produkcióban találkozhatunk többek között Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson vagy Jason Momoa alakításával.

Melanie Laurent rendező most Kristin Hannah történelmi bestsellerét, a Fülemülét (Nightingale) viszi vászonra. A valós eseményeken alapuló regény két testvér történetéről szól, akiket a második világháború elszakít egymástól. A történet Franciaországban játszódik és a testvérpár megpróbáltatásairól szól, de emellett olyan témákat is feldolgoz, mint a szabadság, a szerelem vagy a háborút olyannyira megszenvedett Franciaország. Érdekesség, hogy a főszerepet is egy testvérpár alakítja, mégpedig nem más, mint Elle és Dakota Fanning.

Ezen rövid összeállítás mellett természetesen még számos más produkció is megtekinthető a közeljövőben a mozikban, így érdemes nyomon követni a közelgő premiereket.