Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Ambrózy báró estei: Íme az 5 kedvenc szereplőm Böszörményi Gyula sorozatából

Kétségkívül az Ambrózy báró esetei napjaink egyik legjobb könyvsorozata, amit tulajdonképpen bármely korosztály élvezhet. Mindezt a sok szuper szereplőjének is köszönheti, közülük választottam ki az 5 kedvencemet.

5. Erdős Renée

Zseniális ötlet volt az írótól, hogy egy valóban élő, és alkotó írót helyezett el a történetbe. Renée egy modern gondolkodású, feminista karakter a történetben, aki rendkívül karakán, és a humora is teljesen a topon van. Ebben a régi közegben pedig még jobban működik.

4. Mili

Ő az a főszereplő, akit nem lehet nem szeretni. Jó a humora, cserfes és emellett nagyon okos. Imádtam elmerülni a gondolataiban, a csatározásai Richráddal pedig mindent vittek. Az érzelmi világa is teljesen magával ragadott ám, Mili az a lány, akivel bárki össze tudna barátkozni.

3. Emma

Bár Milit is szeretem, a Hangay lányok közül Emma volt az, aki a legközelebb került a szívemhez. Az út, amit bejárt a könyvek során szépen meglátszott a személyiségén is. Annyira erős és álhatatos ez a lány, emellett a szíve is a helyén van, ráadásul ha humorról van szó, ő is tudja mitől döglik a légy.

2. Ágata mama

Hát lehet őt nem szeretni? Isteniek a csípős beszólásai, a kiállása, és annyira vág az esze, hogy az hihetetlen. Ráadásul Richrád mamája az a típusú bárónő, aki úgy küld el a búsba, hogy még meg is köszönöd neki, mert a mamának nemet aztán nem lehet mondani. Remélem sokszor látjuk még őt viszont.

1. Márika

A kis szegény, tanulatlan lány a nagy dumájával rögtön kedvenc lett. Olyan édes ez a lány, és a nehéz, sőt, szintre tragikus múltja ellenére is annyira tiszta szívű tudott maradni, amiért csak becsülni tudom őt. Na de amikor kinyitja a száját, ott aztán kő kövön nem marad, és a sírva röhögés garantált. A Szer’usz világ, amiben ő a főszereplő, nem véletlenül a sorozat legjobb kötete.

(Ui.: A sorozat férfi karakterei is szerezhetőek ám, csak nálam a női karakterek viszik itt a pálmát.)