Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Hadd kiáltsak! – Szabad versben megírt memoár lesz az új Vörös Pöttyös

Laurie Halse Anderson neve itthon sem ismeretlen, a Hadd mondjam el… és a Jégviráglányok már megjelentek, és én imádtam minden sorukat.

Az új kötete, a Hadd kiáltsak! egy szabad versben megírt memoár, így igencsak különleges kötetről van szó, a fülszöveg elmagyarázza miért (semmi spoiler nincs benne). Alig várom, hogy olvassam, a megjelenés még idén esedékes.

Laurie Halse Anderson – Hadd kiáltsak!

Laurie Halse Anderson bestseller szerző jól ismert rendíthetetlen módjáról, ahogy a szexuális zaklatás áldozatairól ír, és ugyanilyen erővel áll ki mellettük. Dühében, hogy a világunk alig változott a húsz évvel ezelőtt megjelent úttörő regénye, a Hadd mondjam el… óta, és rajongói ösztönözésére, most verses memoárral jelentkezik, ami egyszerre sebezhető és erőt adó, időszerű és időtlen.

Szabad versben osztja meg gondolatait és érzéseit, egyben buzdít változtatásra a megrázó személyes történetekkel, amiket most először tár olvasói elé.

Ez a hevesen bíráló, önvizsgálatra sarkalló, fontos visszaemlékezés leleplezi társadalmunk hibáit, és egyben kifejezi az író szeretetét mindazok felé, akik bátran kimondják: #metoo és #timesup, akár fennhangon, online vagy csak a szívükben.

A Hadd kiáltsak! egy hangos, világos kiállás – amit ha egyszer meghallunk, nem hagyhatunk figyelmen kívül.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)