Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Addie LaRue láthatatlan élete címmel jön az új YA fantasy magyarul

A Könyvhét környékén, azaz 2021. augusztus 31-én jelenik meg magyarul V.E. Schwab új regénye, a Addie LaRue láthatatlan élete. A kötet alig egy éve jelent meg Amerikában, azóta goodreadsen több, mint 300 ezer csillagozása van, és 4.27-es tetszési indexe, ami iszonyú magas.

A kötet az Agave Kiadó gondozásában és Ballai Mária fordításában érkezik. Meg is kaptuk a magyr borítót, ami elképesztően gyönyörű lett. Alább a fülszöveggel együtt megtekinthető.

V.E. Schwab – Addie LaRue láthatatlan élete

Franciaország, 1714: egy fiatal nő végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

Így kezdődik Addie LaRue évszázadokat és kontinenseket átívelő, felejthetetlen története. Művészek múzsájaként vonul végig a történelmen, melynek során egyetlen társa az ördög, aki minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján.

Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.

Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. V. E. Schwab regénye a megjelenését követően számos országban bestsellerré vált, az olvasók és a kritikusok egyaránt ezt tartják írói pályája eddigi legfontosabb és legjobb művének.