Home Hírek Pusztít vagy segít? – Íme, a 13 okom volt hatása a sorozat...

Pusztít vagy segít? – Íme, a 13 okom volt hatása a sorozat nézőire

A 13 okom volt már könyvként is hatalmas hatással volt az emberekre, de kétségtelen, hogy a profin sikerült sorozat még többet segített az üzenet eljuttatásában.

Szerdán a Netflix felfedte a Northwestern egyetem kutatásait a sorozattal kapcsolatosan, ami meglehetősen pozitív.

A nézők 50%-át arra bátorította a sorozat, hogy bocsánatot kérjenek attól, akit valaha bántottak. 75%-uk pedig megfogadta, hogy megpróbál jobban odafigyelni arra, hogy viselkedik majd másokkal.

A sorozatot néző fiatal felnőttek 71%-a relevánsnak találta a műsort, és úgy érzik, kényelmesebbé tették a kemény témákról való beszélgetést.

A szülőknek is voltak kéréseik, és ezért született meg az alább látható kisfilm, ami a Netflixen is fent van, és az epizódok előtt lehet megnézni őket.

Ebben a kisfilmben a sorozat szereplői beszélnek röviden a témákról, amiket felölel a történet, és elhangzik egy figyelmeztetés is: ha komoly problémákkal küzdesz, ne egyedül nézd a sorozatot, hanem egy barátoddal, szülővel, akivel át tudod beszélni. Mert ne feledjük, már lett Hannah-módra öngyilkos a sorozat egy nézője.

A 13 okom volt a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata lett, a kreátor pedig elárulta, hogy a második évadban tartják az elsőben felvázolt vonalat, és büszkék rá, hogy pozitív változásokat indíthattak el a nézők életében.

A második évad forgatása már befejeződött, a premier még 2018-ban várható, év vége felé.