Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A magyar kiadók is felszólaltak a Fidesz homofób törvénye ellen!

Tegnap végül a Fidesz és a Jobbik képviselői elfogadták a homofób törvényjavaslatot, amiről bővebben itt találtok információt. Egyelőre még nem tudjuk, hogy pontosan mi vár ránk ezután. Szabad lesz-e még a szó és a gondolat.

A törvényjavaslat ellen a napokban olyan médiumok emeltek szót, mint az RTL Klub, a 24.hu kiadócsaládja vagy éppen a Magyar Újságírók Szövetsége. A közéleti személyiségek közül kiállt Lilu és Fluor Tomi is az igazságért, és számos író is megosztotta a gondolatait.

Ma megérkezett a Harry Potter könyveket is kiadó Animus, és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése kiáltványa is a homofób törvényjavaslat ellen.

Animus Kiadó & Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése

Hadd osszuk meg veletek a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnökségének közleményét. Annyival egészítenénk ki, hogy a Harry Potter hazai kiadójaként különösen fontosnak tartjuk, hogy mindenféle megkülönböztetést, előítéletet és diszkriminációt elfogadhatatlannak tartunk. És akkor íme a közlemény:

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnökségének közleménye
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöksége aggasztónak és átgondolatlannak tartja a parlament által elfogadott T/16365. számú törvénymódosító csomag tartalmát, ezért kérjük a jogalkotóktól annak mielőbbi felülvizsgálatát.
Szervezetünk teljes mértékben támogatja a gyermek és fiatalkorúak védelmét, azonban semmiképp sem értünk egyet a bűncselekménynek számító pedofília és az alapvető emberi jognak számító szexuális orientáció összemosásával. Mindemellett, elfogadott formájában a gyermekek fokozottabb védelmének biztosítása helyett a művészi- és szólásszabadság, a könyvkiadás és -terjesztés korlátozásának feltételeit teremti meg, amit elfogadhatatlannak tartunk.

Nem világos számunkra továbbá, hogy mit jelent a szexuális tartalmak öncélú megjelenítésének, a nemváltás ábrázolásának tilalma, hiszen eszerint a világ- és a magyar irodalom remekművei, többek közt a középiskolai tananyag részét képező számos szerző (Szapphó, Ovidius, Verlaine, Rimbaud, Thomas Mann, Proust, Shakespeare, stb.) művei, de pl. Babits Mihály, Weöres Sándor, Faludy György erotikus utalásokat tartalmazó versei is a tilalom alá eshetnek, ami feltételezzük, hogy nem lehetett célja a jogalkotóknak

Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének tagjai sokféle ízlést, világnézetet képviselnek, de mindannyian az olvasók igényeinek kiszolgálását, a magyar- és világirodalom, valamint az egyetemes kultúra értékeinek közlését és terjesztését tartják feladatuknak, az olvasás és a könyvkiadás szabadságát pedig olyan értéknek tekintik, amely mellett mindenkor ki kell állni.

Corvina Kiadó

Most vedd meg, amíg még lehet!

Van egy könyvünk, amit hamarosan nem olvashatnak majd el a 18 év alatti, Magyarországon élő fiatalok – feltéve, ha a kormánypártok megszavazzák (megszavazták☹) a pedofíliát a homoszexualitással alattomosan összemosó törvényt. A szexuális felvilágosítás elismert svéd szakemberének, Inti Chavez Pereznek a Respekt – szexkönyv fiúknak
című kötetét két éve adtuk ki.

Ha nem akarod, hogy a kamasz fiad (unokád, keresztfiad stb.) pornófilmekből tanulja meg, hogy mi a szex, akkor add a kezébe ezt a könyvet (és utána feltétlenül beszélgess el vele, mert a személyességet semmi nem pótolhatja).

És hogy miért lesz betiltva? Mert a svéd szerző természetesnek veszi, hogy vannak melegek a fiúk közt, és nekik is ad tanácsot, nemcsak a heteróknak. Hiszen az már köztudott, hogy melegnek születik az ember, nem pedig azzá válik, és akárhogyan is szeretné megváltoztatni, átnevelni magát, elnyomni a vágyakat nem lehet – vagyis lehet, de annak öngyilkosság, depresszió, boldogtalanság az eredménye. Mindenki, néhány politikust kivéve, csak veszít a végén.

Respekt: azaz tisztelet. Ebből van egyre kevesebb bennünk, és csak egyre fogy.

Fidesz törvényjavaslat: Eltűnik a szólásszabadság, nem posztolhatsz LMBT témában