Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A pacsirták röpte – Íme 10 klassz idézet az új díjnyertes Arany Pöttyöshöz!

Nemrég jelent meg magyarul A pacsirták röpte című díjnyertes regény, ami az én olvasólistámra is rögtön felkerült. Hoztam is a könyvből tíz idézetet, hátha a megnyerő történet mellett pont ez hozza meg a kedvetek az olvasáshoz! A könyv fülszövegéért katt ide!

#1

„– Botorság azt hinni, hogy soha senki nem fogja megrengetni a világodat. Hogy senki miatt nem állsz meg és gondolkodsz el. És latolgatod a következményeket.”

#2

„Nem kell a szerelme.
Nem akarom. Nem akarom, hogy szükségem legyen rá. Nem tőle akarom. De mástól sem.
Nem akarom ezt a szorítást a mellkasomban, ezt a forróságot a hasamban, ezt a csontig hatoló gyötrelmet. Nem akarom.”

#3

„– Mondani akartam valamit, mielőtt kiléptem volna az ajtódon. Waant aal, lose aal.
– Ez mit jelent?
– Ez egy jamaicai közmondás. Nagyjából azt jelenti, hogy ha mindent akarsz, végül többet is veszíthetsz.”

#4

„– De mi van a szerelemmel?
Jav egyetlen izma sem rándult meg, mégis úgy tűnt, mintha a bőre páncéllá keményedne.
– Mármint?
– Ki szeret téged?
– Mármint szerelemmel? – Megrázta a fejét. – Úgy senki.
– Nincs barátnőd?
– Minek lenne?
– Hogy szeressen – kuncogott a lány.
– Szeretem, amit csinálok. Órabérben kapom a szeretetet, és nem kell bajlódnom semmivel.”

#5

„Ha nő volnál, egy csomó hülyeséget csinálnék és mondanék, csak hogy így mosolyogni lássalak. És azt mondanám, csak azért játszottam a bohócot, hogy mosolyra húzódjon a szád. De nem vagy az. És nem tehetem meg. Nem mondhatom. Nem írhatom le. Még gondolni is alig merem.”

#6

„– Az otthonod akarok lenni. – Alex gyengéden végigpuszilgatta a lány szemöldökét. – Minden reggel úgy akarok ébredni, hogy a szívverésed hallgatom. Én akarok lenni az utolsó férfi, akivel ágyba bújsz. Amikor azt mondod, ezer éve nem szeretkeztél, azt akarom, hogy rádöbbenj, csak pár órája. Hiszen én szerettelek múlt éjjel. És ma éjjel is szeretni foglak.”

#7

„Val elmosolyodott. Az ezernyi dolog közül, amit szeretett Alexben, az volt az egyik, hogy olyan könnyen használta a mi személyes névmást. Ahogy készségesen, ösztönös módon felszáll evezni a gondjaid gályájára, még ha ez nem is jelent többet, mint azt, hogy meghallgat. Még ha mindketten tisztában is vagytok vele, hogy lószart sem tud tenni, kettőnk problémájává teszi a dolgot, és így kevésbé érzed egyedül magad a bajban.”

#8

„A rossz döntésekből születnek a jó történetek.”

#9

„A szívem a tieddel együtt ver. Egy nap majd a szívverésemre ébredsz.
Ezen a napon. Mindennap.
Sobrepasarlo.”

#10

„Az életnek vannak szabályai. És nem állíthatsz be senkihez az éjszaka közepén, és veheted el azt, amiről megbeszéltük, hogy nem a tiéd.”

* Megjött a kedved? Szerezd be a könyvet MOST! *

 • Végre hazánkba is megérkezett Suanne Laqueur A pacsirták röpte című generációkat átívelő, feledhetetlen regénye, amely számos más elismerés mellett 2017-ben elnyerte a Writer’s Digest Awards Nagydíját is. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott példányt a könyvből!

 • A regényben visszatérő elemként megjelenik egy játék, amely során a szereplőknek meg kell tudni nevezni az állatok különböző csoportosulásait. (Például méh -> raj, majom → horda, tehén → csorda) Mostani játékunk során az egyes állomásokon egy-egy ilyen állatcsoport nevét kell kitalálni, majd a helyes megoldást a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírni. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  Így nevezik a lovak nagyobb csoportját.

   

   

  a Rafflecopter giveaway

 • 05/06 – Veronika’s Reader Feeder
  05/09 – Sorok között (extra)
  05/12 – Sorok között
  05/15 – Utószó
  05/18 – Kelly és Lupi olvas