Home Könyvkritika Könyvajánló: Max Brailler – Az utolsó srácok a Földön: Zombiparádé

Könyvajánló: Max Brailler – Az utolsó srácok a Földön: Zombiparádé

Na jó, nekem ez egyre jobban bejön! Az utolsó srácok a Földön második részében Jack, Dirk, Quint és June már egy csapat, együtt élnek a lombházban, és különféle kalandokba keverednek, például elhatározzák, hogy készítenek egy bestiáriumot, hogy tudják milyen szörnyek vannak.

Aztán a plázában találkoznak egy szörnnyel, Thrullal, aki beszélni is tud, és segít nekik, eközben pedig feltűnik a srácoknak, hogy sorra tűnnek el a zombik az utcáról, és valamilyen különös hangot hallanak éjszaka…

Míg az első rész tulajdonképpen a csapatépítésre ment el, addig a folytatásban már azt látjuk, hogy itt van ez a négy gyerek, aki bármit megtenne a másikért, és próbálják túlélni ebben a fura világban, ami tele van szörnyekkel, varázslattal, és zéró a szülői felügyelet.

Nagyon szerettem, hogy most kaptunk olyan apróságokat is, miszerint már simán meg lehet unni a bűnös kaját, és még Jacknek is ízlik a friss paradicsom. Ez olyan kis aranyos dolog volt, nagyon megragadt bennem olvasás során.

A szerző most már nagyon erősen fókuszál a csapatépítésre is, Jack pedig a történet során lassan felfedezi, hogy oké, bulis dolog tud lenni, hogy a szörnyek ellepték a világot és kvázi egy videójáték lett az élete, de bárki, bármikor meghalhat, és ő bizony nem akar elveszíteni senkit. Olyan szépen, lágyan, óvatosan jelent meg benne ez a szál, teljesen odavoltam érte. A szerző nem erőszakolta ránk Jack félelmeit, nem változott meg tőle a könyv tónusa, de érezhetően átadta, amit akart: hogy ez a négy gyerek mára egy család lett, és bizony ez a világ veszélyes.

Míg az első rész csak felvázolta az alaphelyzetet, addig a második már komolyan bele is ment a dolgokba. Egyre több szörnyet ismerünk meg (és nem csak a bestiárium miatt). Jobban letisztázódik, hogy mi is itt ez az egész. Kapunk végre egy főgonoszt, az ő személyére már rögtön az elején utalnak, amikor kiderül, hogy Jack az előző rész végén az erős szolgát ölt meg. A szerző itt már erősen felskicceli azt, hogy miről fog szólni a maradék három kötet és kit kell legyőzni.

A karakterek pedig egyre jobban működnek együtt és külön is. Nagyon szerettem például azt, ahogyan Quintnél megjelenik, hogy mennyire szeretné ő is, ha nem féltenék őt a társai, June vagányságáért is oda meg vissza vagyok. Külön tetszik az is, ahogy az egykori bully-karakter Dirk most már a lágyabb oldalát is megmutatja (lásd zöldség termesztés). Tök jó példa ez arra, hogy a gyerekek gonoszkodása mögött sokszor áll egy kemény ok, de végső soron bárkiből lehet kedves, szerethető gyerek, aki nem bánt másokat.

Értékelés: 10/10

Igazából a sorozat most lett igazi kedvenc, egyre jobban működnek a karakterek együtt és külön külön is, sok aprósággal színesítő Brailler a világot és a szereplőit is, amiért jár a pacsi.

A humor csillagos ötös, több olyan pontja volt a történetnek, ahol hangosan felnevettem, és leginkább Jack részeinél. Annyira szerethető ez a nagydumás, csupaszív kiskrapek, akinek a humora is csillagos ötös. Komolyan, alig várom már, hogy újra olvassak róla. Várós az a harmadik kötet!

Hogy tetszik a borító? Imádom! A színeit, a jelenetet, nagyon klassz lett. És akkor itt leírom, hogy a könyv illusztrációéirt is oda vagyok, tök jól színesítik a történetet.

Kinek ajánlom elolvasásra? Ha szereted a humoros, de elgondolkodtató történeteket, ha szívesen lennél gyerek, miközben olvasod, szerezd be te is. Akkor is, ha tetszett a Netflix sorozata.

AZ UTOLSÓ SRÁCOK A FÖLDÖN 2.- BLOGTURNÉ

 • Már magyarul is megjelent Az utolsó srácok a Földön második része, amiből a Netflix készített tv-sorozatot.

  Kövesd velünk a blogturnét, ismerd meg a könyvet és ha szerencsés vagy, meg is nyerheted egy példányát.

 • A könyv története szerint már hónapok óta dúl az apokalipszis, a főhőseink pedig lassan kezdik unni a gyorskajákat és a nasikat. Dirk például elkezd kertészkedni.

  A mostani játékunk során minden állomáson egy zöldség vagy gyümölcs képét látjátok, a feladatotok, hogy beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába a nevét.

  (Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

  a Rafflecopter giveaway

 • 02.11. – Sorok Között értékelés
  02.13. – Könyv és más
  02.15. – Booklastic Boglinc
  02.17. – Hagyjatok! Olvasok! Blog extra állomás
  02.19. – Hagyjatok! Olvasok! Blog értékelés
  02.21. – Sorok Között extra állomás
  02.23. – Spirit Bliss