Home Hírek Hodor sorsa kicsit más lesz a Trónok harca könyvben, mint a sorozatban

Hodor sorsa kicsit más lesz a Trónok harca könyvben, mint a sorozatban

George R.R. Martin elviekben már dolgozik a legújabb Trónok harca regényen, a The Winds of Winteren. Martin tavasszal úgy nyilatkozott, hogy minden nap írja a könyvet, júniusban 2021-es megjelenésről beszélt, reméli, akkorra elkészül.  (Az ötödik rész eredetileg 2011-es…)

Az író elárulta azt is, hogy a könyvek több ponton fognak különbözni a sorozattól, még akkor is, ha itt-ott hasonló megoldás tervez élni íróként. Erre példaként Hodor sorsát hozta fel. Spoileresen folytatom, óvatosan olvass tovább!

A sorozatban ugye Hodor szó szerint addig tartotta az ajtót, amíg Branék el nem tudtak menekülni a mások elől, és így halt meg szegény, és így derült ki az is, miért ismételgeti neveként azt, hogy Hodor. Bár Martin szerint a sorozat remekül megmutatta a jelenetet, ő a könyvben máshogy szeretné megoldani.

A könyvben Hodor ellopja majd a kriptában az egyik ősi kardot, Bran pedig az elméjével irányítja majd a férfit, hiszen Bran tanult kardvívást (kérdés mennyire volt ügyes benne). Így a regényben Hodor fizikai ereje nem abban nyilvánul majd meg, hogy tartja a ajtót, hanem szembeszáll az ellenséggel, és megöli őket, amíg Branék menekülnek. Martin szerint ez egy más, de mégis ugyanolyan ötlet.

Kérdés persze, hogy a “hold the door” -> “hodor” dolgot hogyan fogja így prezentálni, de biztosan erre is megvan az ötlete. Nekem személy szerint a sorozatos verzió egyelőre szimpatikusabb, jobban passzol Hodor személyiségéhez, de nehéz úgy megítélni, hogy a regényt ugye nem olvashattuk még.