Home Hírek Meleg Hamupipőke és roma Pöttöm Panna is szerepel az új mesekönyvben!

Meleg Hamupipőke és roma Pöttöm Panna is szerepel az új mesekönyvben!

A Labrisz Egyesület egy nagyon hiánypótló és innovatív mesekönyvvel állt elő, érkezik ugyanis a Meseország mindenkié, amiben 17 mesét olvashatunk.

És hogy mitől különleges a kötet? Íme a kiadó leírása, amiből minden kiderül!

A kötetbe olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek a világ sokszínűségét ünneplik, vagy a sztereotípiákat elkerülve megmutatják, milyen a kisebbségekhez tartozók élete. Így került be az antológiába meleg Hamupipőke, háromfülű nyúl, sárkányölő pincérlány, roma Pöttöm Panna, mélyszegénységből, bántalmazó családból érkező és örökbefogadott gyerekhősök, illetve más izgalmas szereplők.

A kötet 17 mesét tartalmaz, amelyből nyolcat kezdő vagy kevéssé ismert szerzők írtak, kilencet pedig ismert alkotók: Csehy Zoltán, Finy Petra, Gimesi Dóra, Kertész Edina, Kiss Judit Ágnes, Lakatos István, Molnár Krisztina Rita, Ruff Orsolya és Tompa Andrea. Az illusztrációkat Bölecz Lilla készítette, a hátsó borítón Gyurkó Szilvia és Bódis Kriszta ajánlója szerepel.

Meg kell mondjam, én nagyon örülök ennek a meseantológiának és eleve az ötletnek is. Emlékszem, gyerekként nekem is furcsa volt annak idején, hogy sosem a cigány fiú vagy kislány a történet hőse… Ezzel a kötettel viszont minden gyerek esélyt kap arra, hogy egy mesében igazán azonosulni tudjon a karakterekkel, legyen szó akár roma, akár örökbefogadott, akár mélyszegény gyerekről, vagy olyanról, aki szivárványcsaládban él.

A kötettel nagy eséllyel lesz majd blogturné is, ott bővebben is kifejtem majjd a véleményem, mert az biztos, hogy nekem ezt olvasnom kell.

Egy lovagért dobja a hercegnőt az új mesekönyvben a herceg