Home Borítómustra Íme a Netflix sorozatot ihlető #Girlboss nemzetközi könyvborítói

Íme a Netflix sorozatot ihlető #Girlboss nemzetközi könyvborítói

Sophia Amoruso sikerkönyve, a #Girlboss elég sok országban megjelent, valószínűleg ehhez a Netflix sorozat is hozzájárult. Viszont nem mindenhol tartották meg az eredeti borítót, alább megnézhetitek a külföldi verziókat, amik között akadnak elképesztően ütős megvalósítások, és baromi unalmasak is. Kezdjünk is bele!

OLASZ

A legtöbb országban egy-két apróságot változtattak meg az eredeti borítón, amivel nálunk is megjelent a kötet. Az olaszok például elvették a rózsaszín háttért, és átvariáltak ezt-azt, nekem ettől inkább egy magazin címlap érzésem van, ami kissé fura ehhez a könyvhöz.

VIETNÁM

Na gyerekek, a vietnámiak ötletességére nem lehet panasz! Ők fogták az eredeti borítót, Sophiát a pózzal együtt megrajzolták, és adtak egy különleges hátteret. Nekem bejön, és még a tipográfia is ütős.

THAI

Hát, Thaiföldön nem vitték túlzásba, nekem ez így nagyon semmilyen és unalmas. Értem én, hogy az egyszerűségre akartak törekedni, lehet, hogy ez náluk működik is, de nekem európai szemmel ez nagyon nem tetszik, és még a betűtípus se klassz. Mert ott van példának a Lány, darabokban, hasonló koncepció, mégis, ég és föld a megvalósítás.

GRÚZIA

A grúzok is rajzolt borítóval jöttek, Sophia elég menőn néz ki rajta. De legjobban a tipográfiát szeretem, jó a hashtag ötlete és szuper a betűtípus választás is.

BULGÁRIA

Itt egy újabb bizonyíték, hogy a bolgárok nagyon értenek a könyvborítókhoz! Ugyanis ez iszonyú menő lett, a napszemüveg, a beleírt cím, az arc, stílus, egyszerűen nálam mindent visz, még az eredetinél is sokkal jobban szeretem.

INDONÉZ

Ez tipikusan az a borító, amire ránézek, és nem tudok rá rosszat mondani, mert profi a kivitelezés, a betűtípus választás és a színek is jók, de valahogy nem fog meg. Talán túl zsűfoltnak érzem, lehet ez a gond.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be a kiadótól kedvezményesen! *

Girlboss blogturné

 • Idén nyáron, a Könyvmolyképző kiadó gondozásában nálunk is megjelent Sophia Amoruso nagy sikerű önéletrajzi könyve, a #Girlboss. A meglehetősen feminista, önfejlesztő jellegű írásban a szerző saját életútján keresztül szemlélteti, hogyan válhat valakiből sikeres üzletasszony még annak ellenére is, hogy semmiféle kezdőtőkével nem rendelkezik. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok bloggereink véleményére, és nyerjétek meg a könyv egy példányát!

 • Ha szeretnétek megnyerni a könyvet, nincs más dolgotok, mint megválaszolni az állomásokon feltett kérdéseket. A válaszok kikereshetők az interneten, illetve a könyv beleolvasójában is.

  (Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

  Ki a főszereplője az Amoruso történetét feldolgozó sorozatnak?

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 08.17. Readinspo
  08.19. Utószó
  08.21. Sorok Között
  08.23. Readinspo extra
  08.25. Sorok Között extra
  Blogturné Klub