Home Hírek Jön magyarul Elton John hivatalos önéletrajzi könyve!

Jön magyarul Elton John hivatalos önéletrajzi könyve!

Külföldön tavaly októberben jelent meg Elton John hivatalos önéletrajzi könyve, az “Én – Elton John“, amit a Goodreads Choice-on jelöltek is a legjobb memoár kategóriában.

Ha már Goodreads, “a külföldi moly.hu-“n több, mint 30 ezren csillagozták a könyvet és 4.34-es rátán áll az 5-ből, ami nagyon jó eredmény.

A könyv itthon a Könyvmolyképző Kiadónál fog érkezni, megjelenési dátum egyelőre nincs, de fülszöveg már igen. Így aki szeretné, a Rocketman filmen túl egy memoárban is megismerheti az énekes életét.

Elton John – Én – Elton John hivatalos önéletrajza

„Az a nagyszerű a rock and rollban, hogy egy olyan ember is lehet sztár, mint én.”

Az első és egyetlen önéletrajzi könyvében a zenei ikon, Elton John felfedi az igazságot kivételes életéről, kezdve a Rocketmanben bemutatott hullámvasúszerű életétől egészen a legendává válásáig.

A Reginald Dwightnak keresztelt félénk, Buddy Holly szemüveges fiú London külvárosában, Pinnerben nőtt fel, és arról álmodozott, hogy popsztár lesz belőle. Huszonhárom éves korára túl volt az első amerikai koncertjén, ahol a meghökkent közönség előtt élénksárga overálban, csillagos pólóban, csizmában és szárnyakkal jelent meg a színpadon. Elton John megérkezett, és a zene világa már sosem lesz ugyanolyan, mint azelőtt.

Élete csurig volt drámával kezdve a korai visszautasításoktól a dalszerző-társával, Bernie Taupinnal, a féktelen, slágerlista-első szupersztár léten át addig, amikor megpróbálta belefojtani magát a Los Angeles-i medencéjébe, vagy amikor Diana hercegnővel és Erzsébet királynővel táncolt diszkózenére; barátsága John Lennonnal, Freddie Mercuryval és George Michaellel, az AIDS Alapítvány létrehozása, a Broadway-sikerek az Aidával, az Oroszlánkirállyal és a Billy Elliot musicallel. Elton egész idő alatt kábítószer-függőségben szenvedett, ami több mint egy évtizeden át sakkban tartotta.

A könyvben Elton megindítóan mesél a józanodásról, és hogy hogyan változtatta meg az életét, hogyan találta meg a szerelmet David Furnish mellett, és hogyan vált apává.

Sir Elton John karrierjének sikerei a mai napig páratlannak számítanak. Ő minden idők egyik legsikeresebb szólózenésze, 26 arany-, 38 platina- vagy multiplatina-, és egy gyémántlemezzel. Elton számos díja között szerepel 6 Grammy, 13 Ivo Novellos és egy BIRT Award. 2018-ban őt nevezték meg a legsikeresebb férfi szólózenésznek a Billboard Hot 100 lista történelmében. AIDS Alapítványa több mint 450 millió dollárt gyűjtött össze a HIV/AIDS elleni világszintű küzdelemre. A férje David Furnish, két fiuk van. Elton melegséggel, alázattal és nyíltan beszél a zenéjéről és a kapcsolatairól, a szenvedélyeiről és a hibáiról. Ez egy élő legenda története, amit sosem felejt el az olvasó.

* (Ellenőrizetlen szöveg, előzetes tájékoztatásra!)