Home Könyvkritika Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – Míg a halál…

Könyvkritika: Jennifer L. Armentrout – Míg a halál…

Bevallom, én tartottam ettől a könyvtől. Nem szoktam Kristály Pöttyösöket olvasni, így nem igazán tudtam mire számítsak, de Armentrout bármit is írjon, nekem azt el kell olvasnom, így természetesen erre sem mondhattam nemet. És most, hogy a végére értem, azt kell mondjam abszolút nem bántam meg, hogy elolvastam a regényt, mert nagyon megszerettem.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be piros élfestéssel a kiadótól! *

A történet főszereplője egy Sasha nevű lány, akit húsz évesen elrabolt az egyetemen egy sorozatgyilkos, akit a Vőlegénynek hívnak. Folyamatosan megerőszakolta, bántotta, és már éppen meg akarta ölni, amikor a lány el tudott menekülni. Sasha volt az egyetlen, aki túlélte. 29 éves, amikor visszatér a városba ahol mindig is élt, még mindig próbálja feldolgozni a traumát, és ekkor hallja meg, hogy egy közeli városból eltűnt egy nő…

A könyv tényleg érdekes elegye a kriminek és a romantikának, de számomra a legfőbb vonzerőt Sasha karaktere jelentette. Imádtam ugyanis az utat, amit a lány bejárt a történet során. Feldolgozni egy ilyen traumát, engedni, hogy teret engedj a szerelemnek és elég erős legyél az élethez, az nem egy könnyű feladat. Armentrout pedig a történet során nagyon szépen megmutatta nekem Sasha fejlődését, a nehézségeit, a fájdalmait és a sikereit és boldog pillanatait egyaránt. Egy olyan másodperc se volt, amikor ne drukkoltam volna a boldogságáért, és ez az olvasást is még jobb élménnyé tette.

A romantikus részt is imádtam a regényben. Kaptunk egy második esély románcot, méghozzá egy ügyes csavarral. Sasha elrablásának az éjszakáján Cole nem kísérte el az autójához a lányt, ekkor csapott le a vőlegény. Sasha éveken át elszigetelte magát a férfitől, a barátai nagy részétől, és most, amikor visszatér a városba, itt a lehetőség Cole számára, hogy együtt lehessen a lánnyal, akit sosem tudott elfelejteni. Cole mostanra menő FBI ügynök lett, és minden vágya, hogy megóvja a lányt.

A múltjuk miatt ez a románc még érdekesebb lett, mert olyann jól átjöttek nem csak Cole, hanem Sasha félelmei is. Teljesen megértettem, hogy a lány miért nem mer újra nyitni, miért tart attól, hogy Cole talán csak sajnálja őt, netán lelkifurdalása van. A kapcsolatuk gyönyörűen alakult, imádtam a kettejük között tomboló kémiát, a viccesebb jeleneteket és az erotikus részek is gyönyörűek lettek. Cole pedig egy tipikusan imádnivaló Armentrout-álompasi, de ő már egy igazi felnőtt férfi, és ez jól is lett megmutatva.

A krimi rész volt az, amitől eleinte tartottam, de végül ez lett a regény egyik legnagyobb erőssége. Ugyanis nem titok, a Vőlegény újra felbukkant és az áldozatait szedi – vagy netán egy másolóról van szó? Sasha újra célponttá válik, különös dolgok történnek a hotelben, ami a családjáé és ahol él, miközben a polgármester is a lányt cseszegeti, mert úgy érzi, miatta tért vissza a Vőlegény.

Végig az volt a fő kérdés, hogy ki a gyilkos, mi az indíték, és mi fog történni Sashával a történet végére. Sok karakterre gyanakodtam, de még így is azt kell mondjam, a megoldás zseniális volt, a Vőlegény kilétét egyszerűen imádtam. Amikor kiderült, olyan “aha” pillanatom volt, mert bár egy ponton gyanakodtam az illetőre, de hamar másfelé terelt Armentrout, és banyek, olyan ügyesen csinálta, egy zseni ez a nő, én legalábbis nagyon élveztem ezt a szálat. (Bár simán benne van, hogy aki gyakran olvas krimit, az hamarabb rájön majd a megoldásra).

Sok mindent szerettem még a regényben, például szíven ütött, amikor Sasha felfedezte, hogy az évek során mennyit öregedett az édesanyja, és elkezdett azon morfondírozni, mi lesz, ha már nem lehetnek együtt. Ezt a szálat mondjuk komolyabban is kifejthette volna Armentrout, de az is klassz volt, amit kaptunk.

Miranda, a legjobb barátnő karaktere pedig igazi telitalálat volt, imádtam a párosukat, és leginkább azért, amit Miranda tettei üzentek a világnak. Mert van az úgy, hogy a barátunk nehéz időszakon megy át, és egyszerűbb eltűnni, és úgy tenni, mintha a másik miatt szűnt volna meg a barátság. De Miranda bebizonyította, hogy néha harcolni kell egy barátságért. Meg azért hozzáteszem, a jellemét, a beszólásait is imádtam.

Értékelés: 10/10

Ez lett az egyik kedvenc Armentrout regényem, mert izgalmas volt, egyedi, a krimiszál pörgött rendesen, a hősnőt imádtam, a romanika pedig perzselően tökéletes lett. Bár elég sok sorozat fut az írónőtől jelenleg, én reménykedem benne, hogy kapunk majd még stand alone könyveket az írónőtől, mert ezt is zseniálisan csinálja.

Hogy tetszik a borító? Engem ért az a megtiszteltetés, hogy megtervezhettem a könyv borítóját, így csak annyit mondok, büszke vagyok a végeredményre 🙂

Kinek ajánlom elolvasásra? Mindenkinek! Különösen ha szereted Armentrout könyveit. Oké, ez egy picit más, mint az eddigiek, de ugyanannyira szerethető, mint az írónő többi műve. Ki ne hagyd!

* Kíváncsi lettél? Szerezd be piros élfestéssel a kiadótól! *

MÍG A HALÁL… – BLOGTURNÉ

 • Sasha Keaton tíz évvel azután, hogy kiszabadult a Vőlegény nevű sorozatgyilkos fogságából, úgy dönt, hogy hazatér a családi fogadójukba édesanyjához. Sajnos nem sokkal megérkezése után furcsa, ijesztő dolgok kezdenek történni körülötte – talán ismét veszélybe került az élete? Szerencséjére felbukkan valaki a múltból, aki megfogadta, hogy ezúttal megvédi őt, ha már tíz éve nem sikerült neki. Vajon Cole Landis FBI ügynöknek sikerül betartania a fogadalmát?

  Tartsatok bloggereinkkel ezen az izgalmas blogturnén, de ne felejtsetek el játszani se. A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából egy szerencsés olvasónk meg is nyerheti a Míg a halál… egy példányát!

 • Nyereményjátékunkban ezúttal azt tesszük próbára, mennyire ismeritek a Könyvmolyképző Kiadó Kristály Pöttyös könyveit! Minden állomáson találni fogtok egy idézetet, ami a kiadói sorozat egyik könyvéből származik, és a feladatotok az lesz, hogy írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő soraiba azoknak a könyveknek a címét, amelyekből idéztünk.

  (Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyertest e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.)

  „– Sara, az őszinteséged enyhítő körülmény. De meg kell büntesselek, mert az én feladatom, hogy odafigyeljek rád, és a helyes útra tereljelek. – Tovább simogatta a fenekemet. – Meg kell tanulnod, hol a helyed, főleg most, hogy a hívek közé megyünk. Nem feledkezhetsz meg a szabályokról. Amit teszek, érted teszem. Érthető ez?
  – Igen, Jacob.”

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • [Blogturné Klub]
  07/28 – Hagyjatok! Olvasok!
  07/30 – Sorok között
  08/01 – Hagyjatok! Olvasok! (Borítómustra)
  08/03 – Fanni’s Library
  08/05 – Olvasónapló
  08/07 – Sorok között (Borítótervek)
  08/09 – Könyv és más
  08/11 – Dreamworld (Idézetek)
  08/13 – Dreamworld

Míg a halál… Íme az új Jennifer L. Armentrout könyv elvetett borítótervei!