Home Képregény adaptációk Íme a 6 kedvenc karakterem a Marvel univerzumból!

Íme a 6 kedvenc karakterem a Marvel univerzumból!

Nem is olyan rég, tavaly márciusban hoztam fel magam a Marvel filmek terén, és meg kell mondjam, iszonyúan megszerettem a Marvel filmek színességét, a történeteit, és bizony kedvenc karaktereim is vannak. Hogy kik ők? Íme!

Figyelem! A cikk spoilereket tartalmaz!

Ha még nem láttad a Bosszúállók: Végjátékot, akkor a óvatosan olvass tovább. Nagyon próbáltam spoilermentesen megírni a posztot, de a Végjátékban olyan események történtek, amik nyilvánvalóan megdobták 1-1 karakter “imádom-faktorát”, szóval, óvatosan.

Fekete özvegy

Hogy én milyen hamar megszerettem Natashát! A rejtélyes múltja, az olykor elejtett egysoros viccei és az a badass mód, ahogy bosszúállóként a világ megmentéséért küzd, az mind nagyon szimpatikussá tette. A halálát iszonyúan sajnáltam, de az önálló filmjét várom. Jó lesz még inkább megismerni őt, még ha utoljára is tehetem meg.

Carter ügynök

Nőként és “ráadásul” vezetőként boldogulni az 50-es évek Amerikájában bizony nem lehetett egyszerű dolog. Peggy viszont iszonyú erős nő, mindent megoldott, és segédkezett létrehozni a SHIELD-et – arról szegénykém nem tehet, hogy a Cobra beférkőzött közéjük. És hát, nem tagadom, a Steve – Peggy románc is sokat adott ahhoz, hogy a szívembe zárjam a karaktert. A Carter ügynök sorozatot pedig lassan meg is nézem majd.

Nebula

Iszonyú nehéz lehetett egy olyan őrült gyermekeként felnőni, mint Thanos, folyamatosan gyengébbnek lenni a nővérednél, elveszíteni a végtagjaid, végignézni, ahogy lassan robottá válsz. Nem csoda, hogy Nebula sokszor viselkedett úgy, mintha egy gonosztevő lenne, de az írók végül gyönyörűen árnyalták a karakterfejlődését, a testvéri szeretet fontosságát, miközben Nebula végig egy erős, karizmatikus karakter maradt, akivel könnyű volt azonosulni. Remélem még sokszor viszontláthatom őt!

Kicsi Groot

A felnőtt Groot hidegen hagyott, a tini Groot idegesített, de kicsi Grootot nagyon szerettem. Egyrészt ja, persze, iszonyú cuki volt, olyan édesen jelent meg a képernyőn. Másrészt baromi jó jeleneteket írtak neki, mint amikor nem tudta megjegyezni, hogy pontosan mit is kell csinálnia. Olyan jószívű, kedves, kissé esetlen volt a Kicsi Groot, hogy ezek miatt könnyedén a szívembe zártam őt. Kár, hogy felnőtt 🙁

Tony Stark

Bevallom, kezdetben nem volt túlságosan szimpi a Vasember, de ahogy telt az idő, úgy szerettem meg egyre jobban ezt a kissé egomániás, de annál nagyobb szívű remek embert. Ő az, aki a legtöbbet változott a Marvel filmek során az előnyére, és igazi szuperhős lett, kvázi szupererő nélkül. És az, ahogyan végül Petert támogatta atyailag, számomra feltette az i-re a pontot. A Végjátékban sokak szerint Tony halála a leginkább hidegrázós, de számomra az, amikor visszatért Peter és megölelték egymást. Ott ért be szerintem legjobban Tony fejlődése.

 

Peter Parker

Mindig is Pókember volt az egyik kedvenc szuperhősöm, de Tom Hollanddal lett igazán ütős a karakter. Peter olykor gyerekes megnyilvánulásai, a félelmei, a mód, ahogy világot látja, és az időnként előbukkanó felnőtt, erős énje annyira komplex karakterré teszi, a humoráról és a karizmájáról nem is beszélve. Imádás a köbön!