Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Toplista: 6 fantasy könyv, amit imádtam 2022-ben

A fantasyk és a disztópiák továbbra is a kedvenc zsánereim közé tartoznak, de tudom ám, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Egy romantikus realista kötet is jó élményt ad, de sokszor azt érzem, hogy ezekkel a fantasy kötetekkel tudok leginkább elmenekülni a valóság elől, ha arra van éppen szükségem. Nehéz is volt kiválasztani 6 kedvencet, de végül csak sikerült. Íme!

6. Jennifer L. Armentrout: From ​Blood and Ash – Vérből és hamuból

Teljesen megértem, hogy miért lett ennyire népszerű ez a sorozat. Armentrout nagyon ért a figyelem fenntartásához, a karakterek megalkotásához, és bár idő kellett hozzá, de végül a világ is megmozgatott, összeállt a kirakós és mindent átértékelt bennem, erre pedig azért kevés történet képes. Ráadásul sikerült a vámpírokat olyan ügyesen beleírnia Armentroutnak a történetbe, amitől újra menővé váltak ezek a vérszívók, amiért jár a gratuláció.

5. Jennifer L. Armentrout: Torn ​– Szétszakítva (Megveszekedett 2.)

Ritka, ha egy második rész jobban tetszik az elsőnél, de itt ez történt. Ez a könyv egy pillanatra sem lassított le, tele volt izgalmas, dinamikus jelenetekkel, miközben kaptuk a szokásos Armentrout humort, a romantikát és a jobbnál jobb karaktereket. Azért remélem, hogy a következő részben Tinkről még több minden kiderül majd, mert nagyon kíváncsi vagyok a karakterre, a múltjára és a titkaira.

4. Marissa Meyer: Winter (Holdbéli krónikák 4.)

Kicsit talán elfogult vagyok, mert minden hibája ellenére nagyon szerettem ezt a könyvet. A párosainkból sosem elég, ráadásul most mindegyikőjükhöz jöttek édes jelenetek, miközben sikerült jobban megismerni Meyer világát. Kaptunk izgalmas fejezeteket és egy tök jó főgonoszt is Levana személyében, akinél megértettem, hogy mit miért tesz, még ha nem is értettem vele egyet. Kissé sajnálom is, hogy véget ért a sorozat, de köszönöm az eddigeket, nagy élmény volt!

3. Neal Shusterman: Kaszás (Kaszások kora 1.)

A Kaszás tipikusan olyan könyv, amit az ember nem felejt el olvasás után. Egyszerűen beleszerettem a világépítésébe, a morális dilemmáiba, a karaktereibe és abba a megannyi izgalmas helyzetbe, amit az író megálmodott. Azért pedig külön jár a pacsi, hogy milyen finálét kaptunk, mert ott aztán leesett az állam, és már most alig várom a folytatást.

2. Tracy Wolff: Sóvárgás

Amikor a kezembe vettem a könyvet azért kicsit megrettentem a hosszától. Nos, nem kellett volna. Wolff stílusa nagyon magával ragadó, csak úgy pörögnek a lapok, mert végig fenntartja az érdeklődést. A Sóvárgás abszolút nem az a könyv, ami megváltja a világot. Aki akar, nyilván sok hibát találhat benne. Ami engem illet, nagy élvezettel olvastam végig, megszerettem a szereplőit, izgultam, nevettem és együtt könnyeztem a hősnővel, miközben végig azt éreztem, hogy ez a történet kiránt a hétköznapokból. Kell még más?

1. Rick Riordan: Percy Jackson és az olimposziak sorozat

Ha jól emlékszem, kábé hat nap alatt elolvastam a teljes sorozatot, mind az öt kötetet. Azt hiszem ez többet mond ezer szónál, nem igaz? Szó szerint képtelen voltam letenni a könyveket, mert vicces, jó a humora, erősek a karakterek, bámulatos a Riordan által megteremtett világ, és olyan sodró lendülettel van megírva, amit öröm olvasni. Ezek után nem lesz kérdés, hogy jövőre folytatom a Riordan bibliográfiát, és elkezdem olvasni Az Olimposz hősei sorozatot.