Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

A világpremierrel egyidőben jön Az éhezők viadala előzménykötete – És itt a fülszöveg is!

Most jött a jó hír: a világpremierrel egyidőben jelenik meg Az éhezők viadala előzménykötete, az Énekesmadarak és kígyók balladája. Tehát 2020. május 19-én.

A kötet puha és kemény táblás kiadásban is várható, hogy azok is a polcukra tehessék, akik a régebbi kiadást szerezték be. A kötet főszereplője a fiatal Snow lesz, ami miatt kicsit el is ment a kedvem az olvasástól, de bízom benne, hogy Collins meg tud lepni. Illetve, hozzátenném, szívesebben olvasnék Panem jövőjéről, mintsem a múltjáról.

Suzanne Collins – Énekesmadarak és kígyók balladája

A becsvágy hajtja.
A küzdelem élteti.
De a hatalomnak megvan az ára.

Annak az aratásnapnak a reggelén járunk, amely a tizedik Éhezők Viadalát előzi meg. A Kapitóliumban a tizennyolc éves Coriolanus Snow élete nagy dobására készülődik, a mentori posztjára a Viadalban. Az egykor nagy hatalmú Snow-házra nehéz idők járnak: a jövőjük azon múlik, hogy Coriolanus képes lesz-e elbűvölőbbnek, ravaszabbnak és taktikusabbnak bizonyulni diáktársainál, és győztest tud-e faragni a saját kiválasztottjából.

Az esélyek azonban ellene szólnak. Azt a megalázó megbízatást kapja ugyanis, hogy a 12. körzet lány kiválasztottját mentorálja, a legaljának a legalját. Sorsuk ezzel végleg összefonódik – Coriolanus minden döntése kedvezményekhez vagy kudarchoz, csillogáshoz vagy csődhöz vezethet. Az arénán belül életre-halálra szóló harc következik, az arénán kívül pedig Coriolanus elkezd együttérezni megpecsételt sorsú kiválasztottjával… és mérlegelnie kell, hogy a szabályok követése-e a fontosabb, vagy a túlélés. Kerül, amibe kerül.