Home Hírek Befutott a The Witcher – A Vaják második kötetének az új magyar...

Befutott a The Witcher – A Vaják második kötetének az új magyar borítója!

Idén sorban érkeznek a Gabo Kiadó gondozásában a Vaják kötetek, amik új borítókat kapnak, ezeket Titkos Péter készíti.

A második kötet, A végzet kardja február második felében várható, meg is érkezett hozzá a festett borító. Nekem nem igazán tetszik, de lehet az is közrejátszik ebben, hogy nagyon Henry Cavillként látom magam előtt Geraltot.

Amúgy az első rész is kijön majd festett borítóval, várhatóan a nyár második felében. A sorozat várható megjelenéseiről itt olvashattok részletesen.

Andrzej Sapkowski – A végzet kardja

Geralt a vajákok közé tartozik: mágikus képességeinek köszönhetően, amelyeket hosszan tartó kiképzése és egy rejtélyes elixír csak még tovább csiszolt, zseniális és könyörtelen harcos hírében áll. Ugyanakkor nem hétköznapi gyilkos: célpontjai vérszomjas szörnyetegek és aljas fenevadak, amelyek mindenütt hatalmas pusztítást végeznek, és megtámadják az ártatlanokat. A birodalmat járva azonban fokozatosan ráébred, hogy bár prédái egy része kétségtelenül elvetemült szörnyeteg, mások azonban bűn, ármány vagy egyszerű ostobaság áldozatai.

Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.