Home Hírek 2020-ban új Veronica Roth regényt hoz el a Gabo Kiadó!

2020-ban új Veronica Roth regényt hoz el a Gabo Kiadó!

A Gabo SFF nemrég tette közzé a 2020-as terveinek egy részét, amiből például kiderül, hogy három havonta érkeznek a Vaják kötetek és terveznek a Dűne sorozat folytatásaival is. Számomra viszont ez volt a legérdekesebb információ.

A The Chosen Ones című regénye a korábbiaktól eltérően a felnőtt fantasy olvasókat szólítja meg, és a klasszikus hősszerepet értelmezi újra. Történetében a világot korábban megmentő tinédzserek már felnőttek, akiknek egykori hőstetteik súlyával és pszichés terheivel kell megbirkózniuk, miközben egyre világosabbá válik, hogy a tíz évvel korábban legyőzött ellenség még mindig él.

Amerikában 2020. április 7-én érkezik a kötet, így friss megjelenésre számíthatunk. Az alaptörténet szerintem zseniális, és bár Roth előző duolgiájának az első része nem ragadott magával, de erre a kötetre nagyon kíváncsi vagyok, hiszen pont azt mutatja be mi történik a klasszikus YA regények cselekménye után, azaz milyen is lehet az élet, miután a főhőseink megmentették a világot… A borító – vagy legalább a stílusa – remélem megmarad 🙂