Home Könyvek listák Könyvajánló – 5 letehetetlen regény Colleen Hoovertől!

Könyvajánló – 5 letehetetlen regény Colleen Hoovertől!

Colleen Hoover napjaink egyik legnépszerűbb írója, itthon is nagyon sokan szeretjük a könyveit. Hoover ráadásul november 15-én Budapesten dedikál, így lehetőség lesz személyesen is találkozni vele.

A már megjelent Hoover kötetek közül az összeset volt szerencsém elolvasni, és ezekből válogattam ki az 5 kedvencemet, amit nektek is bátran ajánlok elolvasásra. Íme, róluk van szó!

Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Bár ez a kisregény a Reménytelen sorozathoz kapcsolódik, önállóan is olvasható. Egy nagyon komoly témát boncolgat, a hősnő ugyanis tizenévesen abortuszon esett át, és pechjére pont azzal a sráccal jön össze, aki az apa volt. (Spoiler veszély! – jelöld ki, ha érdekel). A regény első olvasásra beszippant, és annyira szerethetően és jól van megírva, hogy imádtam az első sorától az utolsóig.

Hopeless – Reménytelen és Losing Hope – Reményvesztett

A Hopeless volt az a kötet, amit először olvastam Hoovertől, és ahol először beleszerettem a stílusába, a merészségébe, a rá jellemző írásmódra. Ez a két regény egyazon történet két fele, csak két különböző szemszögből meséli el Hope történetét, akivel gyerekként erőszakoskodtak, és akit a szomszéd kisfiú anno mindennél jobban szeretett, és tiniként amikor újra találkoznak, hamar fellángolnak köztük az érzések.

Ez a két kötet tele van titkokkal, szenvedéllyel, komoly problémákkal, mindeközben végig jól olvasható, időnként kellően vicces történet. A maga műfajában kiemelkedő ez a két kötet, reménykedem benne, hogy egyszer a filmvásznon is viszont láthatom majd.

It Ends With Us – Velünk véget ér

Ez az írónő egyik legkomolyabb története, a hősnő ugyanis miután rátalál álmai pasijára csalódni kényszerül, a férfi ugyanis erőszakos, és többször is bántalmazza a lányt. A kötet nagyon hitelesen mutatja be ezt a fájó témát, amikor az bánt, akinek a legjobban kéne szeretnie téged. A könyv olvasása előtt nem teljesen értettem, hogy a bántalmazott fél miért marad, mi oka lehet minderre, de most már minden világos. Ezt a baromi bonyolult kérdéskört Hoover a lehető legjobban ábrázolta – és sajnos volt is honnan merítenie, mert az írónő édesapja bántalmazta az anyukáját.

Maybe Someday – Egy nap talán

Olyan különleges ez a történet! Az, hogy egy siket álompasi a főhőse, egy dolog, ez a srác viszont igazi zenész is egyben, és a hősnővel pont a zene szeretete hozza közel őket egymáshoz, miközben a srác titka könnyedén elválaszthatja kettejüket. Iszonyú romantikus, cuki és néhol fájdalmas a történet, ahol mindenki annyira emberi, olyan hibákat vétenek, mint bármelyikünk, és pont ettől válik annyira élővé, emberivé a történet.