Home Hírek Addig zaklatták a rajongók a 13 okom volt sztárját, hogy törölte magát...

Addig zaklatták a rajongók a 13 okom volt sztárját, hogy törölte magát a közösségi médiáról!

A 13 okom volt harmadik évadában bemutatkozott egy új szereplő, Ani, aki a narrátora is lett a szezonnak. A karaktert viszont a nézők zöme utálta, amit valamennyire meg tudok érteni, ritka idegesítőnek éreztem a szereplőt – de erről majd egy külön posztban mesélek.

A rajongók egy része viszont kőkemény túlzásokba esett, ugyanis nem tudták elválasztani a fikciót a valóságtól, így az Anit alakító Grace Saifet elkezdték zaklatni, szemét üzeneteket küldtek neki, amik közül a “legfinomabb” az volt, hogy tönkretette a sorozatot, ami nyilván nonszensz.

Az online zaklatás eredményeként Grace Saif törölte magát a közösségi média felületeiről, ami több szempontból is durva dolog. Egyrészt ezzel részben a megélhetését kockáztatja, ugyanis a castingosok komolyan nézik a fő(bb) szerepek kiosztásánál a követők számát – ahogy erről korábban Sophie Turner is beszámolt.

A lelki okai viszont a történteknek még durvábbak. Mennyire borzasztó érzés lehet Grace Saifnek az, hogy ennyire utálják őt, és olyan dolgok miatt bántják, amikről nem ő tehet. Ő csak eljátszotta a karaktert, akit megírtak neki. Miért kéne őt csesztetni ezért? Miért kell zaklatni? Mennyire a poklot poklát élhette át, amiért a törlés mellett döntött.

Az egészben pedig talán az a legszomorúbb, hogy mindezt a 13 okom volt eldurvult rajongói tették. Azé a sorozaté, ami megmutatta, hogy a zaklatás öngyilkossághoz vezet, és életeket tehet tönkre. Észrevették ők egyáltalán a sorozat üzenetét? Hogy gondolhatták, hogy így nekiesnek egy fiatal nőnek, aki csak a munkáját végezte?

A 13 okom volt stábjából többen is kiakadtak, többek között a Montyt alakító Timothy Granaderos is. “Hé, srácok, csak egy emlékeztető. Akár szeretitek az adott karaktert a tv-sorozatban, akár nem, kérlek, ne felejtsétek el, hogy gyönyörű és tehetséges művészek dolgoznak azért, hogy a forgatókönyveket életre keltsék. Az egyik legfontosabb üzenete a sorozatunknak az, hogy támogassuk egymást. Elég gusztustalan dolgokat láttam online, az egyik új karakterünk kapcsán. Mindannyian szenvedélyesek vagytok, és szeretünk titeket ezért, de kérlek, kérlek, próbáljatok megértőek lenni, tiszteljétek a munkánkat, és a színészeket, akik a karakterek mögött állnak“.