Home Hírek A kis hableány: A régi Ariel megvédte az újat + Halle Bailey...

A kis hableány: A régi Ariel megvédte az újat + Halle Bailey is nyilatkozott

Elég nagy felzúdlást okozott a neten, hogy az eredetileg fehér bőrű, vörös hajú Arielt a legújabb élő szereplős Disney adaptációban egy színes bőrű énekes-színésznő, Halle Bailey alakítja.

A korábbi Disney mesében, és számos más alkotásban Ariel hangjaként dolgozó Jodi Benson a védelmébe vette a castingot. Így nyilatkozott:

“A történet elmesélése a legfontosabb, hiszen arra neveljük magunkat és a gyermekeinket is, hogy nézzenek a felszín alá. Hiszem, hogy a karakter szellemisége számít igazán. Mindegy hogy nézünk mi, milyen a bőrszínünk, a rasszunk, magasak, túlsúlyosak, vagy vékonyak vagyunk-e. Semmi sem számít, csak hogy elmeséljük a történetet.”

Jodi hozzátette még azt is, hogy most, idősebben ha ő énekeli a Part of Your World dalt a meséből, a külseje alapján ítélnék meg, és máshogy értelmeznék a szöveget. De ha becsukjuk a szemünket, láthatjuk magunk előtt Arielt.

És mit nyilatkozott minderről a megannyi támadást átélt Bailey? “Úgy érzem álmodom, és egyszerűen hálás vagyok Arielért, és nem fordítok figyelmet a negativitásra.

A filmmel kapcsolatos friss hír, hogy végül nem Harry Styles alakítja majd Erik herceget.