Home Hírek A lelkész élő adásban égette el a könyvtár LMBT könyveit!

A lelkész élő adásban égette el a könyvtár LMBT könyveit!

A hat ezer lakosú floridiai Orange City lakosai október 19-én ünnepeltek, aznap tartották ugyanis a helyi pride-ot. Eközben viszont Paul Dorr, a fundamentalista keresztény lelkész 29 perces élő Facebook videóban égette el a városka könyvtárában található LMBT könyveket.

A lelkész szerint ezek a könyvek mocskosak és undorítóak, és nem hagyhatja szó nélkül, hogy a gyerekek következő generációja váljon meleggé ezen könyvek miatt. (Hjajj…)

A lelkész többek között Davit Levithan YA-kult könyvét, a Two Boys Kissinget is elégette, miközben büszkén hirdette, “Ez a könyv sem kerül többet a polcokra“…

Igazából szó nincs rá, hogy ez a könyvégetés hány ponton gusztustalan. Kezdjük ott, hogy azok a regények a város – és így az emberek – tulajdonában álltak. Meg amúgy is, könyvet égetni gáz! De mindezt Pride napon? Élő adásban? Miközben lelkészként végig a melegeket szidja, holott Isten állítólag mindenkit szeret? Szomorú. De nagyon.

De ebben a legnagyobb sötétségben se feledjük: szerencsére nem minden hívő ember ilyen. És pont miattuk is sajnálom nagyon a lelkész tetteit…