Home Hírek Gyönyörű borítóval érkezik az új Gabo SFF kötet, a Tündöklő

Gyönyörű borítóval érkezik az új Gabo SFF kötet, a Tündöklő

Az Ünnepi Könyvhétre érkezik a Gabo Kiadónál Rusvai Mónika debütáló könyve, a Tündöklő. A Sánta Kira által tervezett borító egészen káprázatos lett, a kígyó minta, a színek, a trükkös megoldások, egyszerűen vérprofi az egész. Ráadásul a könyv is érdekesnek tűnik. A borító alatt ott a fülszöveg

Rusvai Mónika – Tündöklő

Húsz éve az utolsó szigetkirályságot elpusztította a vihar képében érkezett Sárkány. A tengerik népe az addig tiltott, ősvadonnal borított szárazföldre menekült, hogy ott építsen fel új birodalmat.

Erthol, a fiatal lovász, aki sosem ismerte a régi világot, a titokzatos Viharhozó nyomába eredve akaratlanul is részese lesz egy átkoktól sötét és féligazságokból összeálló legendának, amely hamarosan nemcsak az ő sorsát, de egész országáét is a pusztulás peremére sodorja. A válaszok a múltban rejlenek – de gyökerek híján ki tudná megmondani, mi igaz a babonákból és mi nem? A Sárkány előhírnökei, a sárkánykígyók pedig már az új világban is megjelennek, hogy beteljesítsék a régi birodalomban kimondott átkokat.

A Tündöklő egyszerre emberközeli és hősregéket idéző történet, amelynek világában, ha a természetfelettit szólítja az ember, a válaszban nincs köszönet.