Home Könyvek listák 5 Vörös Pöttyös írónő, akitől még nem olvastam, de egyszer majd szeretnék

5 Vörös Pöttyös írónő, akitől még nem olvastam, de egyszer majd szeretnék

Na igen, imádom a Vörös Pöttyösöket, de még így is jó pár olyan bestseller írónő van, akitől nem olvastam egy sort sem. Idővel ezt a hiányosságomat szeretném majd behozni, de hogy erre mikor kerül sor, az a millió dolláros kérdés. És hogy kikről is van szó? Íme!

Leigh Bardugo: A molyon hihetetlenül népszerű a Grisa trilógia, és az írónő pedig odaát is sokak kedvence, így az Árnyék és csont már a polcomon pihen, és olvasásra vár. A sztoriról pedig csak annyit tudok, hogy nagyon oroszos ízű, így kíváncsi leszek.

Libba Bray: Na ő az, akitől már azóta akarok olvasni, hogy 2008-ban megjelent itthon a Gemma Doyle trilógia első része. De visszatart az, hogy a könyvei nagyon hosszúak, a Gemma Doyle 3. valami 840 oldalas. Én pedig nem igazán rajongok a hosszú könyvekért, mert sokszor azt tapasztalom, hogy a közepe táján leül a sztori 🙁

Kelly Creagh: A Nevermore sorozata jelent meg itthon, az alapsztori pedig nagyon érdekes. (Egy pompomlány és egy gót srác kerül össze, a kapocs pedig a költészet). Egyszer mindenképpen el akarom olvasni legalább az első részt, mert a megvalósításra nagyon kíváncsi vagyok.

Susan Ee: Bizony, hihetetlen, de még mindig nem olvastam ezt az angyalos disztópiát. De idén még mindenképpen elolvasom legalább az első részt, mint ahogy itt meg is fogadtam. (A listából pedig 2 tételt már ki is pipáltam!)

Tamara Ireland Stone: Imádom a YA időutazós könyveket, az Elválaszt az idő pedig pont ezt a műfajt erősíti, így mindenképpen érdekel. Pláne, mert a kiadó már megvásárolta a második rész kiadásának a jogait is.