Home Könyvek listák Könyvajánló: 15 letehetetlen, de kevésbé ismert Vörös Pöttyös regény

Könyvajánló: 15 letehetetlen, de kevésbé ismert Vörös Pöttyös regény

Nemrég a Vörös Pöttyös csoportban volt egy olvasói kérdés, hogy melyek azok a Vörös Pöttyösök, amiket érzéseink szerint nem ismernek elegen.

Nos, hosszú agyalás után összeszedtem 10 gyöngyszemet, amit annak idején nagyon szerettem, és úgy örülnék, ha többen olvasnák őket, mert nagyon megérdemelnék. Íme, a lista!

Boy 21

Valóságszagú sztori egy szegény srácról, aki ki akar törni a nyomorból, és úgy érzi, a kosárlabda lehet ehhez a kiút. De néha talán el kell engedni az álmokat, és újak után nézni…

Timebound – Időcsapda

Letehetetlen időutazós sztori, amiben a hősnő egészen zseniális helyzetekbe kerül, miközben a saját nagyapja próbálja megváltoztatni a történelmet. A hősnő pedig olyan morális és szerelmi dilemmák között találja magát, hogy csak lestem olvasás során.

Akkordél Akadémia

Kicsit csalok, ez ugyanis trilógia, a főszerepében egy természetfeletti lány, akit kiközösítenek a társai, de persze szerelemre lel így is. És meg is kéne mentenie a világot. A trilógia elsősorban a humora miatt letehetetlen, instant röhögés adott!

Csodák ideje

Tömör gyönyör, ami a mai politikai helyzetben még aktuálisabb. Egy bevándorló fiúról szól, aki elmeséli, hogyan juttatta őt el egy csodás, erős, bátor asszony Franciaországba. Elképesztő csavarokkal teli, érzékeny, bátor történet.

Never Enough – Soha nem elég

Az egyik legjobb sztori a testvéri kapcsolatok bonyolultságáról. Loann mindig olyan akart lenni, mint a népszerű nővére, Claire. Még a volt barátjába is őrülten szerelmes. De Loannek lassan rá kell jönnie, hogy a testvére élete sem tökéletes…

Éles helyzet

Zombiapokalipszis van, hat diák a gimiben próbálja túlvészelni az időszakot. A hősnőnk meg amúgy is nehéz helyzetben van, mert már a zombik előtt is öngyilkos akart lenni. Na ez volt az a könyv, amit egy este alatt kiolvastam, mert olyan durván jó volt, hogy nem lehetett lerakni!

Rossz voltam

Lehet-e rehabilitálni egy olyan fiatal fiút, aki nem érzi a kontrollt, és a csínytevése véletlenül megöl valakit? Erről szól a könyv, ez Angelo története, a srácé, aki kap egy új esélyt, hogy megtalálja önmagát. Szívszorítóan tökéletes.

Ököl/Jog

Jace titkokkal, kevés pénzzel, és monoklik zömével érkezik meg régen látott testvéréhez, aki befogadja, de a múlt árnyéka közöttük ólálkodik… A sztori izgalmas, felkavaró, igazi érzelmi hullámvasút, a jobb fajtából.

Forgotten – Úgyis elfelejtem

Képzeld el, hogy minden reggel úgy kelsz fel, hogy csak a nevedet tudod, ismered a családod, a barátaid, de nem emlékszel rá, hogy mi történt tegnap. Viszont látod a jövőt! Na ez az alapja a könyvnek, a hősnőnk pedig belezúg egy srácba, akit nem akar elfelejteni. Izgalmas, összetett és lehengerlően tökéletes kötet, imádtam!

Fairy Tale – Tündérszerelem

Oké, lehet, hogy elfogult vagyok, mert ez volt az első tündéres könyvem, de anno én nagyon szerettem. A főszerepben egy különleges képességekkel bíró lány, akinek a pasiját elrabolják a tündérek. A kötet pedig tele van meglepetéssel, és nagyon jó a háttérvilág is, amit az írónő felépített.