Home Hírek "Ne a fehér pasik mondják meg, hogy mi a jó!" – követeli...

"Ne a fehér pasik mondják meg, hogy mi a jó!" – követeli az Oscar-díjas színésznő

Akárcsak Magyarországon, így Amerikában is komoly jelentősége van a kritikusok szavának: negatív értékeléseikkel ha teljesen megbuktatni nem is tudnak egy filmet, de jó pár érdeklődőt eltántoríthatnak a megnézésétől.

Érkezett a napokban egy friss jelentés, hogy a Rotten Tomatoes-on, ahol a kritikusok értékeléseit gyűjtik össze, mennyire borzalmas a nemek aránya. A kritikák 77.8%-át férfiak írják, közülük 63.9% fehér.

Egy rendezvényen az Oscar-díjas Brie Larson fakadt ki a rendszer ellen, hiszen a kritikusok eléggé lehúzták az Időcsavar című könyvadaptációt, ami fontos témákkal foglalkozott.

Nincs szükségem arra, hogy egy negyven éves fehér faszi mondja meg, hogy mi nem működött az Időcsavarban. Ez a film nem nekik készült! Tudni akarom, hogy mit gondol róla egy színes nőrű nő. Most ezzel azt mondom, utálom a fehér pasikat? Naná, hogy nem! Amit mondani akarok az, hogy ha egy olyan filmet csinálsz, ami egy színes bőrű nőknek szóló szerelmes levéllel ér fel, akkor rettentő kicsi az esélye annak, hogy egy színes bőrű nő írjon róla értékelést.” – nyilatkozta A Szoba adaptációjáért Oscart nyert Larson.

Szerintem Larsonnak nagyon is igaza van. És kifejezetten örülök, hogy fel is szólalt, hogy elmondja, nagyon nincs rendben a rendszer…