Home Hírek LMBT YA könyvből készítene tv-sorozatot a Love, Simon kreátora

LMBT YA könyvből készítene tv-sorozatot a Love, Simon kreátora

A Love, Simon készítője, Greg Berlanti új hírt jelentett be: egy újabb LMBT YA könyvből készítene feldolgozást! A jogokat már be is szerezte. Ezúttal viszont nem filmben, hanem tv-sorozatban gondolkodik.

Mackenzi Lee nagy sikerű regénye, a The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue középpontjában Henry “Monty” Montague áll, aki egy 17. században élő brit Lord. Monty szerencsejátékozik, iszik, és szexi estéket tölt el férfiakkal és nőkkel egyaránt.

The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue (6/27/2017)
by Mackenzi Lee

Monty apja végül besokkal, és európai körútra küldi a fiút. Montyval tart a húga, Felicity, és Percy, a legjobb barátja, akibe amúgy belezúgott.

A könyv hatalmas sikert aratott Amerikában, a második része, a The Lady’s Guide To Petticoats and Piracy 2018. október 2-án érkezik Amerikában, itt már Felicity a főszereplő, alapanyag tehát lesz bőven. A kritikák kiemelik, hogy a stílus és a főszereplő is nagyon szerethető, ráadásul komoly témákat érint. Szóba kerül például a rasszizmus, az epilepszia, a női egyenjogúság kérdése és a főhős biszexualitása is.

Berlanti azt nyilatkozta, hogy a sorozat ötletét több csatornának is fel szeretné majd kínálni. A producer többek között az Arrow, a Zöld íjász és a Riverdale készítőjeként ismert.

Ami pedig a könyvet illeti, itthon az Alexandra Kiadónál érkezik majd, de még nincs sajnos megjelenési dátum. Mindenesetre az alaptörténetet ismerve nagyon drukkolok, hogy megvalósuljona sorozat, és persze a könyvre is iszonyú kíváncsi vagyok. És gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül 🙂