Home Hírek Na ne! Zaklatták a Vámpírnaplók íróját a sorozat forgatásán!

Na ne! Zaklatták a Vámpírnaplók íróját a sorozat forgatásán!

Elisabeth R. Finch a #MeeToo mozgalom jegyében a The Hollywood Reporternek mesélt a múlt egy olyan darabkájáról, amit eddig nem mert megosztani.

A fiatal írónő évekkel ezelőtt a Vámpírnaplók forgatókönyvein dolgozott, de a produkcióban ott volt egy férfi rendező is, aki zaklatta. Szavakkal, és tettben is: fogdosta a nőt. Sőt, a színésznők testéből is viccet kreált.

Elisabeth hosszú tanakodás után Julie Plechez, a sorozat kreátorához fordult, aki végül üvöltözött a nővel.

Julie ideges lett, amiért Elisabeth ennyit várt, hogy közölje a panaszát. “Nem tartozik a munkaköri kötelességedhez, hogy elviseld a zaklatást és a kéretlen szexuális közeledést, csak azért, mert fiatal vagy és nő” – üvöltötte neki a showrunner, aki később biztosította a támogatásáról.

A szexuális zaklatót rendezőt végül kirúgták a sorozatból, Julie pedig a következő évadra is visszahívta az írónőt, és megkérte őt, ha bármi más módon zaklatást érzékelne, azonnal jelezze, mert egészséges munkakörnyezetet akar teremteni.

Az eset már évekkel ezelőtt történt, Finch karrierje töretlen, azóta a Grace Klinika producereként dolgozik. A történteket viszont azért mesélte el, hogy erőt adjon másoknak a felszólaláshoz, és senkinek se kelljen elviselnie a szexuális zaklatás lelki és fizikai formáját.