Home Hírek Az év híre – Idén érkezik Angie Thomas második regénye!

Az év híre – Idén érkezik Angie Thomas második regénye!

Egyértelműen a The Hate U Give – A gyűlölet, amit adtál volt 2017 legjobb könyve, legalábbis, én minden egyes betűjét imádtam. És sokan voltunk ezzel így, a regény számos díjat megnyert, a film is elkészült. És az írónő már elkészült a második könyvével is!

Angie Thomas on the come up

Az One The Come Up júniusban jelenik meg Amerikában, és remegő kézzel reménykedem, hogy a hazai megjelenésre se kell sokat várni.

A sztori főhőse Bri, egy tizenhat éves lány, akinek az minden álma, hogy rapper legyen. Nincs könnyű dolga, hiszen az apja egy underground rapper legenda, akinek nehéz a nyomdokaiba lépnie. Viszont amikor az anyja elveszíti az állását, és nehéz anyagi helyzetbe kerülnek, Bri rádöbben, ki kell törnie a szegénységből. És ehhez a zene a legjobb eszköz.

A történet már alapból megfogott, de tudva, hogy Thomas írja, még jobban el akarom olvasni. Annál is inkább, mert részben önéletrajzi ihletésű a könyv: az írónő tinédzserként maga is rapper volt, igaz, csak azért tette, hogy beilleszkedjen a menő srácok közé. De működött a dolog, Young Short-A névvel futott, még egy magazinba is bekerült. További infók az alábbi videóban, odatekertem nektek.