Home Hírek LMBT New Adult regénnyel erősít a Twister Kiadó

LMBT New Adult regénnyel erősít a Twister Kiadó

Tavaly indította el a Twister Kiadó a [bekezdés] tehetségkutató programját, ami azóta véget is ért. Az idén megjelenő győztes regények listáját ide kattintva megnézhetitek.

A kép csupán illusztráció, a Skam című sorozatból származik

Ami külön öröm, hogy a legjobban közé került egy LMBT regény is, amit New Adultként címkézett fel a kiadó. A művet Krausz Emma írta, a leírás alapján pedig igencsak érdekesnek ígérkezik.

Az Osztálykép megjelenése idén várható, a pontos időpont egyelőre nem tisztázott. Azt viszont alább bemásoltam, hogy a kiadó miként mutatta be a regényt. (Már most olvasnám is 🙂)

Osztálykép (Krausz Emma) – New adult

Az Osztálykép története nem bonyolult. Néha ennyi is elég egy jó könyvhöz. Üdítő volt olvasni egy hétköznapi történetet, amely az emberi borzalmakat, nehézségeket nem szörnyekben, szellemekben, gyilkosokban, hanem egyszerűen az iskolai életben mutatja meg. És ehhez nem kell más, mint a fiatalok bizonytalanságának és gonoszságának megmutatása. Ennyi.

Nincs semmi porhintés, a fordulatok pedig a konfliktusokból és a szereplők cselekedeteiből fakadnak. Zsarolás, erőszakoskodás, zaklatás, mindez a fiúk/férfiak szexualitása és a melegszerelem felől megmutatva.

Érzékeny témával foglalkozó, érzékeny regény.