Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Íme, az 5 kedvenc novellám az Érints meg! antológiából

Oké, aláírom, ez a poszt picit talán furán hathat. Ugyanis ebben az antológiában az én egyik novellám, az Ó, Rómeó! is olvasható. Viszont annyira kíváncsi lettem a lányok írásaira, hogy el kellett olvasnom a kötetet, ha meg valamit olvasok, jólesik írni is róla. Szóval, remélem elnézitek nekem ezt a kis furaságot.

Örülök ám, hogy elolvastam az antológiát, mert az összes novellában találtam olyat, ami megmozgatott. Vagy gondolatmenetet, vagy karaktereket, de legalább egy kis humort. Az külön tetszett, két felé lett osztva a kötet, így tudtam váltogatni a természetfeletti, és a realista történetek között. Mindig azt, amihez éppen kedvem volt.

A fő téma, a romantika, nagyon szépen átjött a novellák zömében. Jólesett ez a sok szerelmes történet, és leginkább az, hogy mennyire különbözőképpen mutatták be az írónők az érzéseket. Mert egy szobor, egy fókasellő, vagy éppen egy ember teljesen máshogy, és mégis ugyanúgy szeret, ez a kettősség pedig jól sugárzott a novellákból is.

Végezetül, hadd emeljem ki az öt kedvenc novellámat! Ezek voltak azok, amik a legjobban tetszettek, de persze ezeken kívül is akadtak igazán szerethető írások.

Tajték (V.K. Bellone): Megkapó és érdekes volt az alaptörténet, tetszett, hogy olyan mitológiai vonalhoz nyúlt a szerző, ami itthon nem olyan közismert. Aranyos volt a szerelmespár, érdekes a történetvezetés, és ütött a csattanó is a novella végén. Ennisbe pedig nem lehetett nem beleszeretni.

Emléket a fejedből (Kemese Fanni): A novella alapötletét imádtam. Fanni ismét egy szuper világot teremtett, zseniális disztópiát, élő és lélegző karakterekkel. Külön piros pont, hogy mindez a magyar valóságban, hétköznapjainkban jelent meg. A negatív főszereplőt, Melódiát is csíptem, akárcsak a tesóját, Harmóniát. Szuper ellenpólusai voltak egymásnak, Levente pedig nagy <3 Egyedül a novella végét sajnáltam egy picit, emiatt kissé olyannak tűnt az írás, mintha egy regény első fejezete lenne.

Álmomban, egy életben (Helena Silence): No ez egy igazi érzelmi hullámvasút volt! A fontos témát az írónő gyönyörűen adta át, a hősnő karaktere minden hibájával együtt nagyon szerethető lett. Fontos üzenetet hordozott a történet, remélem, hogy sok embernek tudott erőt adni.

(Át)hangolókulcsok (Novák Vica): Ó, hogy ez mennyire cuki volt! Párizs, romantika, és egy Étienne nevű srác, kell ennél több? Anna és a francia csók feelingem volt, annyira szerethető YA írás lett az (Át)hangolókulcsok. Szívesen olvasnám kibővítve regényként is.

A filmrajongó lány különös betegsége (Itvás Éva): Imádom a sorozatokat és a filmeket, így az alaptéma már önmagában bejött. A novella pedig tök jól átjárta azt, hogy miként alakulhat át egy barátság szerelemmé, és mennyire fájó lehet a változás. A rövid tartalom dacára pedig tényleg átjött minden, olyan szép kerek egész sztorit kaptam. Bejött!

ÉRINTS MEG – BLOGTURNÉ

 • 17 novella, fantasyk és a való világban játszódó történetek. Könyvmolyképzős íróktól és amatőr íróktól. Ismerd meg az Érints meg! antológia sokszínű történeteit a Blogturné Klub négy bloggerének tolmácsolásában. A turné végén természetesen egy példányt is nyerhettek a könyvből.

 • Mivel ez a könyv a novellákról szól, ezért játékunk során olyan írók nevére leszünk kíváncsiak, akiknek novellás kötetük (is) jelent meg. Az állomások során olyan információkat találhattok majd, amik alapján ki kell találnotok az adott író nevét. Ezt kell beírnotok a Rafflecopter megfelelő sorába.

  Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.

  Eredetileg Brenner Józsefnek hívták, és nemcsak író, hanem pszichiáter és zeneszerző is volt. Egyik leghíresebb novellája két fiúról szól, akik meggyilkolják a saját anyjukat.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 01.23. Spirit Bliss
  01.25. Szembetűnő
  01.27. Dreamworld
  01.29. Sorok között