Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

4 dolog, amit tudnod kell a Bicebóca szívekről

A Vörös Pöttyös sorozatban megjelent francia Young Adult regények sorát bővíti majd a Bicebóca szívek, ami a Könyvhétre magyarul is megjelenik. Mivel már volt szerencsém olvasni, össze is gyűjtöttem pár tudnivalót a könyvről, hamarosan értékeléssel is jelentkezem 🙂

#1 – Ez egy díjnyertes könyv! Tavaly elnyerte a rangos Gulli-díjat Francoaroszágban. Úgy nevezték, ez a kötet, amely leginkább hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok megszeressék az olvasást.

#2 – Két tanárnak köszönhetjük a regényt! Igaz, már visszavonultak a tanítástól mindketten. Séverine Vidal még 2011-ben, azóta az írásból él, illetve írásművészeti műhelyeket vezet. Manu Causse a regényírás mellett színdarabokat is jegyez. Toulouse-ban él a családjával, feleségével és négy gyermekével.

#3 – Több főszereplős a történet. Bár a fülszöveg arra utal, hogy csak két főhősünk van, de itt egy baráti társaságot ismerhetünk meg E/1-es narrációban. Sőt, még az igazgatóhelyettes gondolataiba is bepillanthatunk, igaz, E/3-as stílusban.

#4 – Szociálisan érzékeny regény. A történet főhősei között akad bicebóca fiú, tolószékes lány, Down-kóros fiú és egy olyan srác, aki a származása miatt érzi kirekesztve magát. A regény az ő beilleszkedésüket mutatja be, és igen, a szerelem is központi téma, nem véletlen a sok szív a borítón 🙂

* Ha kíváncsi lettél, ide kattintva már most előrendelheted a könyvet! *