Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Colleen Hoover – It ​Ends with Us: Velünk véget ér

Ez volt az a könyv, amit már a tavalyi amerikai megjelenés óta nagyon el akartam olvasni. Csupa jó vélemény érkezett ugyanis róla, sokan az írónő legjobb regényének tartják. Nos, tényleg isteni, de azért nekem továbbra is a Hopeless – Reménytelen a kedvenc CoHo könyvem.

A Velünk véget ér hősnője Lily, akinek elég nehéz élete volt. Végigélte, ahogy az apja folyamatosan bántalmazza az édesanyját, és ezt felnőtt korában sem dolgozta fel teljesen. Most Bostonban él, ahol találkozik Ryle-lal, egy szexi orvossal, aki felkelti az érdeklődését, és szépen-lassan megváltoztatja Lily életét.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheteda könyvet! *

A könyv igazából két részre bontható: az eleje egy sima New Adult történet, ami szexi és romantikus, de talán kevésbé érdekes és eredeti. Aztán jön a „Hooveri csavar”, ami mindent felborít, és ezek után vált a könyv igazán érdekessé és eredetivé.

A történetben van pár szuper levél is, amiket még a tizenöt éves Lily írt az első szerelméről. Ezeket a leveleket Ellen DeGenersnek címezte, de sose küldte el. Ellent én is imádom (ki nem?) és tök jópofa volt elolvasni a neki szánt sorokat. Meg időnként könnyvfakasztó. Brutális volt Lilyvel együtt átélni az édesanyja bántalamzásait, és feldolgozni a bonyolult kapcsolatát az apjával.

A levelekből ismerhettük meg Lily első szerelmét, Atlast, a hajléktalan srácot, akinek végül Lily segít. A szerelmük történetének a bemutatása egyszerűen gyönyörű volt, Atlast pedig lehetetlenség nem szeretni, mert annyira kedves és ártatlan srác maradt a végsőkig. És igen, ezek a levelek jelentették a könyv első felének a fénypontját.

De azért csíptem Lily és Ryle kapcsolatának a kialakulását is. Üdítő volt látni a férfi változását, és tetszett Lily jelleme is. Mert ő nem az egyéjszakás kapcsolatok híve, és hiába akarja tőle csak azt Ryan, a lány úgy dönt, hogy akkor inkább nem is kér a fiúból, mert kapcsoaltra vágyik. A szerelmük kialakulása pedig gyönyörűen lezajlott.

Szívesen írnék a fordulat utáni történetről, de nem teszem. Nekem nagy meglepetés volt, és hatalmas érzelmi sokként ért a dolog. Együtt tudtam érezni Lilyvel, és az írónőnek sikerült elérnie azt is, hogy megváltozzon a gondolkodásom. Mert ciki vagy sem, a szokásos elvet vallottam én is, de átélve a történteket Lily szemén át már jobban meg tudtam érteni a miérteket, így a könyv az életemhez és a személyiségemhez is sokat hozzáadott.

A történet második fele iszonyúan megmozgatja az embert érzelmileg, itt-ott már nem is tudja az ember mit csináljon, vagy mit kéne tennie Lilynek, és ez így jó. Nagyon szépen lett kialakítva az egész szál, hiteles és fájdalmas volt. Hoover utószava pedig még jobbá (és fájdalmasabbá) tette az egész könyvet. Tudom, rébuszokban beszélek, de miután elolvastátok a könyvet nézzétek meg ezt a két bekezdést újra, és érteni fogjátok. És ezt a könyvet kár lenne kihagyni.

Még a mellékszereplőket hadd éltessem! Lily édesanyja nagyon komplex személyiség volt, szerettem a nőt minden hibával együtt, amit elkövetett. Alyssa és Marshall pedig mindent vitt. Lily legjobb barátnője és Ryle legjobb barátja a házasság mintaképe volt, és igenis üdítő könyvekben látni ilyen szerelmespárokat.

Értékelés: 9/10

Ez a könyv mosolyt csalt az arcomra, szórakoztatott, aztán egy jól irányzott fordulattal elgondolkodtatott, megríkatott, megváltoztatott és teljesen a szívembe hatolt. Hoover ismét nagyot alkotott.

Hogy tetszik a borító? Egyszerűen gyönyörű. Szerelem első látásra,és a könyv végére a virág is teljesen érthető motívummá változik.

Kinek ajánlom elolvasásra? Hoover rajongóknak mindenképpen. Ha csíped a romantikus könyveket, akkor is kár lenne kihagyni.

* Kíváncsi lettél? Ide kattintva kedvezményesen beszerezheteda könyvet! *

VELÜNK VÉGET ÉR – BLOGTURNÉ

  • A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Colleen Hoover legújabb könyve, a Velünk véget ér. Az írónő ismét hozta a tőle megszokott színvonalat, Lily története garantáltan meg fogja érinteni az olvasók szívét. Tartsatok velünk ti is, ha szeretnétek megnyerni a könyv egy példányát.

  • Colleen Hoover tollából már rengeteg érzelmes romantikus könyv jelent meg, ezeket fogjuk felidézni a nyereményjátékunk során. Minden blogon találni fogtok egy idézetet az írónőtől, a dolgotok pedig természetesen az lesz, hogy kitaláljátok, melyik könyvéből származik, és beírjátok a könyv címét a rafflecopter dobozba.
    Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

    – Nyisd ki! – súgom elhúzódva az ajkától. Szempilláit felemelve úgy néz rám, hogy a pillantása a lelkemig hatol. – Azt akarom, hogy nézz! Látnod kell, hogyan adom oda a szívem utolsó darabját is.

    a Rafflecopter giveaway
    https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

  • 11.11. – Könyvvilág
    11.13. – Kristina blogja
    11.15. – Angelika blogja
    11.17. – Sorok között
    11.19. – MFKata
    11.21. – Deszy könyvajánlója
    11.23. – Dreamworld
    11.25.- CBooks


Discover more from Sorok Között Könyves Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading