Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Nyolc gondolat a Trónok harca hetedik évados nyitányáról

Naná, hogy én is megnéztem a Trónok harca évadnyitóját. Egészen jó volt, de azért sejtem, a java még csak most jön, annál is inkább, mert ez olyan alapozós résznek tűnt. Íme, pár gondolat, ami feléledt bennem a rész megtekintése után:

  A bejegyzésben Trónok harca 7×01 spoilereket találsz!  

#1 – Arya újra elkápráztatott. Egyszerűen imádom, amikor ez a lány bosszút áll. És nem tudom, hogy ez most mit árul el rólam, de ahogy látom, sokan csípik a bosszúálló Aryát. Ez azért megnyugtat.

#2 – Szerettem az Arya és a katonás jelenetet. Igen, az is csúcspont volt, hogy Arya újra nevetett, de engem a katonák története indított meg jobban. Az, hogy szerencsétlen közemberek vívják a nagyok háborúit és szenvednek, de nagyon. Ezt pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni. Plusz kíváncsi leszek rá, hogy Ed Sheeran dala jóslat-e.

#3 – Azért volt pár olyan jelenet, ami elálmosított. Clegane északon teljesen ilyen volt. Aztán elolvastam egy kommentet, ami miatt világos lett minden. Anno Aryával jártak ezen a tanyán, akkor a pasi enni adott nekik, cserébe másnap reggel Clegane kirabolta, így közvetlenül ő a felelős a haláláért. Kár, hogy a rész nézése közben ez nem jutott eszembe.

#4 – A Jon és Sansa vita zseniális volt. Feszültté tette az adott jelenetet és a két szereplő viszonyát, de legjobban az ragadt meg bennem, hogy Sansa esetleg felnéz Cersei-re. Kíváncsi vagyok mit tesz Sansa, ha eljön az a pont, hogy már nem szereti a bátyját.

#5 – Akadt két perc, amitől majdnem elhánytam magam. Igen, Sam munkájára gondolok és a boncolásra. Sok gusztustlanság volt a Trónok harcában, de ez magasan vitte a prímet.

#6 – Dany végre megérkezett Sárkánykőre, aminek örültem, tényleg, de kissé olyan fura volt mindez a rész lezárásához. Leginkább a „Elkezdhetjük?” mondat, mint a rész lezárása. Mert arra várok mióta, hogy elkezdje már végre Westeros meghódítását.

#7 – Cerseit továbbra is szeretem, bármennyire is hülyén hangozzék mindez. Viszont az kicsit sok volt, hogy számára mindenki kurva, aki az ellensége és nő… Az viszont tetszett, ahogy Jamie reagált a sok kurvázásra.

#8 – Olvastam, hogy Euron Greyjoy undorítóbb karakter lesz, mint Joffrey és Ramsay. A mai rész után mindezt simán elhiszem.