Home Hírek Magyarul is megjelenik a Valerian és az ezer bolygó városa!

Magyarul is megjelenik a Valerian és az ezer bolygó városa!

Az idei nyár egyik legnagyobb filmszenzációjának ígérkezik a Valerian és az ezer bolygó városa. A film főszerepében Cara Delevingne (Papírvárosok) és Dane DeHaan (A csodálatos Pókember 2.) látható, a premier 2017. július 20-án esedékes. Íme, a trailer!

Eredetileg Luc Besson egy képregényadaptációt készített, viszont nagy örömünkre regény is készült utólag a Valerianhoz. A könyvátiratot Christie Golden jegyzi, és Luc Besson forgatókönyvéből, valamint Pierre Christin és Jean-Claude Méziéres képregénysorozata alapján dolgozott.

Így tényleg azt kaphatjuk meg némileg kiegészítve, amit a moziban is láthatunk. Általában elég változó ezeknek a filmes könyveknek a minősége, de bízzunk benne, hogy most egy minőségi munkához lesz szerencsénk.

A regény 2017. július 25-én jelenik meg, méghozzá a Bluemoon könyvek jóvoltából. Még én sem hallottam róluk, egy új kiadónak tűnik első blikkre. A Valerian fülszövegét és magyar borítóját alább megleshetitek.

* A könyvre is kíváncsi lettél? Ide kattintva előrendelheted! *

Christie Golden – Valerian és az ezer bolygó városa

A 28. században Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) feladata a jog és a rend fenntartása az univerzum emberlakta területein. A védelmi miniszter megbízásából a két téridőügynök az Alfára utazik – arra a szüntelen növekvő és fejlődő űrállomásra, amelyhez évszázadokon keresztül százával csatlakoztak a földönkívüli lények, hogy megosszák egymással tudásukat, ismereteiket és megismerjék egymás kultúráját.

De az Alfa szívében titokzatos, sötét erő szunnyad, amely kitörni készül és puszta létében fenyegeti a békeszerető lények harmonikus együttműködésének csodálatos szimbólumává vált űrállomást, ismertebb nevén az Ezer Bolygó Városát.

Valerian és Laureline versenyt futnak az idővel, hogy fényt derítsenek a rejtélyre és megóvják a pusztulástól az Alfát, s ezzel megmentsék az egész világegyetem jövőjét.