Home Film és Sorozat kritika Filmkritika: A Cinderella Story: If the Shoe Fits (2016)

Filmkritika: A Cinderella Story: If the Shoe Fits (2016)

Anno a legelső Hamupipőke sztoris film Hilary Duff és Chad Michael Murray főszereplésével nagyon a szívemhez nőtt. Azóta folyamatosan jönnek az újabb feldolgozások, amik többé-kevésbé jól sikerültek. Tavaly pedig újabb Hamupipőkével bővült az univerzum.

Történetét tekintve eddig kétségkívül ez volt a legjátékosabb. Az itteni Hamupipőke – azaz Tessa – a gonosz mostohával és a tesókkal nyaralni megy, a hotelben pedig egy popsztár segítségével musicalt szerveznek, pont a Hamupipőkét. Tessa végül egy barátnője javaslatára álruhát ölt, és a tehetsége révén megkapja a szerepet, a bonyodalmak aztán elkezdődnek.

A film játékossága nagyon jól működött, jót tett ez a dupla Hamupipőke szerepkör, valahogy viccesebb lett tőle az egész. Remek ötlet volt az is, hogy Tessa meglehetősen férfias hobbit űz: autószerelő, hála az édesapjának. A kémia is nagyon jó volt Tessa, és a “herceg”, Reed között, külön tetszett, hogy mi hozta őket közel egymáshoz.

Rekord idő alatt, asszem 21 nap alatt forgatták a filmet, így komolyan tartottam attól, hogy tré lesz a látványvilág. Szerencsére ezzel nem volt gond, jött pár monumentális táncos betét is, ami igazán feldobta a filmet. Ütősek voltak a dalok is, most is pont azt hallgatom. Egyszerűen belemásztak az ember fülébe.

Volt viszont pár dolog, ami nem tetszett. Az egyik jelenet például kifejezetten kínos volt. Előkerült a “több helyen kell lennem egyszerre” dilemma, és az unalmas, “rohanok, átöltözöm, jajjksz” jelenetet látva a film lekapcsolásán agyaltam. Ha már a forgatókönyvírónak ennyi jó ötlete volt az alapanyag felturbózására úgy sajnáltam, hogy banánhéjakon csúszott el, de nagyon.

A szereplők sem voltak mind meggyőzőek. A főhősök, Thomas Reed és a Disney-sztár Sofia Carson szerethetőek voltak nagyon, jól is hozták a szerepüket. A gonosz mostoha nagyon hálás karakter, lehet benne brillírozni, de Jennifer Tilly alakítása kegyetlenül rossz volt, annyira elripacskodta az egészet, hogy még nézni is fájt. Sajnos a főhősökön kívül a legtöbben igencsak felejthető alakítást nyújtottak.

Amin még sokat agyaltam, az maga Tessa karaktere. Kissé unalmas, hogy kábé semmit nem tett a céljaiért, mindig valaki lökte őt előre, hogy kiálljon az álmaiért, és érzésem szerint későn állt a talpára. Sajnálom, hogy ezen nem javítottak az írók. Bőven lehetett volna az alapszituációval úgy is játszani, hogy maivá varázsolják a hősnőt.

Értékelés: 6/10

Egyszer bőven meg lehet nézni, olyan kis kellemesen mosolygós film, pár jó zenével, helyes pasival és felemelő sztorival. A forgatókönyv időnként játékos, másszor bakikat bakikra halmoz, de alapvetően minden hibája ellenére szerintem szerethető lett a film.

Kinek ajánlom megtekintésre? Naná, hogy a Disney és a Hamupipőke rajongóknak. Ez nem több, mint egy szórakoztató hétvégi matiné, amit az ember unalmában megnéz. Szerintem néha jól tud esni, ha lezsibbad az ember agya.