Home Hírek Eredetileg teljesen máshogy képzelték a 13 okom volt második évadát

Eredetileg teljesen máshogy képzelték a 13 okom volt második évadát

Minden egyes sorozat úgy készül, hogy ha sikeres lesz, akkor a készítőknek nyitottnak kell lenniük a folytatás lehetőségére is. Azt már tudjuk, hogy a tavasz egyik legnagyobb dobása, a 13 okom volt megkapta a második évadát, ráadásul folytatásként, az eredeti szereplőkre koncentrálva. De nem volt ez mindig így tervezve!

Újabban egyre nagyobb sikernek örvendenek az antológia sorozatok, mint az Amerikai Horror Story, amiben minden évadban más a történet, és jellemzően új színészek játszanak bennük. A 13 okom volt készítőinek is ez volt az elképzelésük. A második szezonra új iskolát akartak bemutatni, új diákokkal, és egy újabb öngyilkos tinivel, aki 13 kazettát hagy maga után. Persze a színészek egy részét megtartották volna, csak új szerepben bizonyíthattak volna.

A sorozat kreátora Brian Yorkley sokat gondolkodott azon, hogy melyik folytatási mód lenne a legjobb megoldás. A döntést pedig akkor hozta meg, amikor már az évad közepén jártak a munkálatok során, és rádöbbent, még nem végzett a mostani karakterekkel. Justin, Jessica, Bryce és a többiek élete még nem zárult le, bőven van még mit mesélni.

A döntés szerintem nagyon jó volt, és ami engem illet, izgatottan várom a folytatást, még úgy is, hogy ahhoz Jay Asher lélegzetelállítóan jó regényének sajnos már nem lesz sok köze.