Home Hírek Annyira szörnyű, de oly kalandos – Jön az Üvegvár adaptáció

Annyira szörnyű, de oly kalandos – Jön az Üvegvár adaptáció

Tavaly olvastam Jeannette Wells memoárját, az Üvegvárat, ami egyszerűen letehetetlen volt, és tegyük hozzá, csodálatos. Jó volt elborzadni azon, hogy mennyire szörnyű – ám mégis kalandos – életet élt az írónő gyerekként, és mi minden vezetett ahhoz, hogy egy erős, sikeres és független nő legyen, aki az égvilágon semmiben sem akar a szüleire hasonlítani. A könyvről írt véleményem itt olvashatjátok.

Azt már tudni lehetett, hogy jön a memoárból készült film, a napokban pedig be is futott az első előzetes. Az már most teljesen egyértelmű, hogy alaposan átszabták a sztorit. A könyvben ugyanis a jelen szál nem játszik olyan kiemelt szerepet, inkább visszaemlékezések vannak. És ami a legfontosabb: az egyik központi szereplő halott a memoár jelenében, és ez igencsak fontos.

A változtatások tehát adottak, a fene tudja, hogy ez végül mennyire lesz ténylegesen zavaró, de egy biztos: a filmre nagyon kíváncsi vagyok. Az amerikai premier 2017. augusztus 11-én esedékes, hazai bemutatóról még nem tudok, de valahogy kétlem, hogy ne jutna el hozzánk. A film főszerepében az Oscar díjas Brie Larson játssza a főhőst, a szüleit Woody Harrelson és Naomi Watts.