Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Botrány! A tudtuk nélkül lettek borító modellek a legnagyobb tinisztárok

A minap igencsak meglepődött Cole Sprouse, az egykori Disney sztár, aki most a The CW Riverdale sorozatában látható. Ugyanis felkerült a képe egy romantikus regény borítójára, amiről ő persze nem is tudott, mindez az engedélye nélkül történt.

A világon mindenütt úgy működik a borítótervezés, hogy vagy közvetlenül a borítóhoz fotóznak, mint a Csitt, csitt sorozat esetében, vagy előre megvásárolt stock fotókból válogatnak (lásd Luxen sorozat). Utóbbi, a stock fotó esetében a fotós állapodik meg a stock fotókat áruló oldallal, és persze mindebbe a modell is beleegyezik. Ez a legális út.

Ami itt és most történt, az teljesen illegális, és mint kiderült, nem is egyedi eset. Több olyan romantikus könyv van, amire illegálisan kerültek fel olyan sztárok képei, mint Justin Bieber, Ariana Grande, Shawn Mendes vagy Zayn Malik.

Az ügyben büntetőjogi feljelentés is indult, itt megnézhetitek, hogy az adott kiadó mely sztárok képeit lopta el, alább is csatoltam párat. Mindez pedig végtelenül szomorú, hogy megtörténhetett…