Home Hírek Tini fejvadász és az online játékvilág – Marie Lu új regénnyel jelentkezik!

Tini fejvadász és az online játékvilág – Marie Lu új regénnyel jelentkezik!

Még idén új regénnyel jelentkezik Marie Lu, a Legenda trilógia szerzője. A kötet címe Warcross, és a játékosok világában játszódik. Leginkább a Ready Player One és A Mátrix szerelemgyermekeként lehetne a leginkább meghatározni.

A történet szerint naponta milliók csatlakoznak, de a Warcross nem csak egy játék – hanem egy életforma. A megszállottság tíz évvel ezelőtt indult, a rajongótábor világméretű, akik alig várják, hogy elmeneküljenek a valóságból.

A középpontban egy tinédszer, a hacker Emika Chan, aki fejvadászként dolgozik, illegálisan követi nyomon a játékosokat. Egyszercsak felfigyel rá a játék fiatal és milliárdos kitalálója, Hideo Tanaka, aki egy ellenállhatatlan, de felettébb veszélyes munkát kínál fel számára, amikor a lánynak pénzre van szüksége.

Kétségkívül különös történet ez Marie Lu-tól, de engem elsőre nem ragadott magával, nagyon távol áll tőlem a játék világ, leragadtam gyerekként a Super Mariónál. De van egy olyan érzésem, hogy Marie Lu tud meglepetést okozni – nem is keveset.

A regény 2017. október 3-án jelenik meg Amerikában. Egy sorozat első kötetéről van szó, így akinek bejön a sztori, sokáig élvezheti majd.

* Marie Lu Magyarországon megjelent regényeit ide kattintva szerezheted be *