Home Hírek Új Young Adult regényt írt az Aristotle és Dante szerzője

Új Young Adult regényt írt az Aristotle és Dante szerzője

Annyira beleszerettem az Aristotle és Dante a világmindenség című regénybe, hogy azóta is rendeletlenül várom, hogy a szerző, Benjamin Alire Sáenz mikor rukkol elő új regénnyel. Nos, örömmel jelentem, ez hamarosan meg fog történni, és csak remélni merem, hogy egyszer magyarul is elolvashatjuk.

the-inexx

Az író új könyve 2017. március 7-én jelenik meg Amerikában a címe The Inexplicable Logic of My Life. A főszereplőt, a végzős gimis évében járó Salt örökbefogadja egy mexikói meleg férfi. Salnak a férfi miatt újra kell alkotnia minden tévképzetét, a történet középpontjában pedig a szeretet és a család áll.

Leginkább akkor figyeltem fel a sztorira, amikor egy értékelő a goodreadsen úgy jellemezte a sztorit, hogy apa és fia kapcsolata olyan, mint a Gilmore Girls-ben, és pont ez a regény legszebb része. Meg kell mondjam, iszonyúan felkeltette az érdeklődésem, az pedig már csak hab a tortán, hogy a borító is álomszép. Mese nincs, ez a könyv is felkerült a “bár megjelenne itthon is” hosszú listámra.

Ó, azt pedig el ne feledjük, hogy az író dolgozik az Aristotle és Dante folytatásán is, ami a There Will Be Other Summers (Lesznek még más nyarak) címet kapta. Eredetileg tükörregény lett volna, Dante szemszögéből mutatva be a sztorit, de végül folytatás lesz, ami Dante és Ari kapcsolatára koncentrál az első rész végétől. Megjelenési időpont még nincs, sem más sok infó.