Sorok Között Könyves Blog Body Wrapper

Könyvkritika: Leylah Attar – The Paper Swan: Papírhattyú

Hétfőn Szegedre mentünk Deszyvel, és a két és fél órás vonatúton naná, hogy szóba került a Papírhattyú is. Én aznap reggel fejeztem be, ő pedig akkor még olvasta. Két dologban nagyon egyetértettünk. Ez egy különlegesen jó könyv, és erről iszonyú nehéz spoiler mentes értékelést írni…

Számomra a Papírhattyú a meglepetések könyve volt, amiről tulajdonképpen semmit nem tudtam, és egek, ez így volt a lehető legjobb. Meglepetésként ért minden, ráadásul a könyvben lévő nagy csavart sem láttam előre, így aztán tényleg What The Fuck pillanatokkal volt számomra teli a könyv.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be nagy kedvezménnyel! *

papirhattyu_konyv

Mit is mesélhetnék a sztoriról? Tudjátok mit? Semmit. A könyv számomra kábé olyan, mint a Fogoly a sötétben és a Lebegés szerelemgyermeke. Dráma a szerelemről, a családról, az életről és a mindent elsöprő bosszúvágyról. Ebben a könyvben senki és semmi nem fekete és fehér. A jó egyszerre gonosz, a gonosz pedig egyszerre jó, egyedül MamaLu az egyetlen, akinek a szíve tisztán ragyogott. És igen, ilyen édesanyát és dadust kívánok minden egyes embernek.

Nagyon igyekszem, hogy ne spoileresen, íme, 4 dolog, ami nagyon tetszett a regényben:

#1 – A karakterek felépítése: Az összes főszereplő nagyon komplex és egyedi, és ami a legfontosabb, hogy teljesen emberiek. Egyiküknél sem érzem, hogy „ilyen srác csak a mesékben van„. Az élet formálta őket ilyenné, meghozzák a rossz és a jó döntéseiket is, és éppen ezért ennyire szerethetőek. Imádok élő és lélegző karakterekről olvasni, sokkal jobb élményt nyújt.

Ahogy én elképzeltem: Damian | A fotón: Aarón Diaz
Ahogy én elképzeltem: Damian | A fotón: Aarón Diaz

#2 – A romantikus szál: A könyv ebben is egyedi volt. A szerelmi szál naná, hogy kiemelt szerepet kapott, de nem éreztem azt, hogy túlzásba estünk volna. Itt valahogy nem az volt a lényeg, hogy boldogan éljenek egymást szeretve, amíg meg nem halnak. Szerettem, hogy más dolgok voltak középpontba állítva, és a szerelem csak egy hajtóerő volt, a szél, ami mozgatja a könyv turbináit, nem pedig maga az egész szerkezet. Oké, ez talán sután hangzik így, de bízom benne, hogy érthetően is.

#3 – Az összetett dramaturgia: Iszonyú jól lett megalkotva a könyv felépítése. Működött az ok-okozati összefüggés, az írónő gyönyörűen építette egymásra a jeleneteket. Azt pedig, hogy a végén minden kis apróság fontos szerepet kapott, külön dicsérnivaló. Ebben a könyvben nincsenek felesleges mondatok, sem üresjárat. Itt minden egyes elejtett szónak jelentősége van.

#4 – Skye karakterfejlődése: Sajnos a hasonszőrű könyvek esetében leginkább a srácokba lehet belezúgni, de itt szerencsére nem ez van. Olyan női hősnőt alkotott meg az írónő, akinek iszonyúan szeretnék a legjobb barátja lenni. Skye erős, határozott és kitartó lány. Nem volt egyszerű élete, többször is megtörhetett volna, de sosem tette. Iszonyú jó érzés volt átélni, hogy hová jutott el önerőből a regény eleje és a vége között. Hatalmas pacsi neki!

Ahogy én elképzeltem: Skye | A fotón: Emily VanCamp
Ahogy én elképzeltem: Skye | A fotón: Emily VanCamp

Felmerül a kérdés: volt-e olyan, amit nem szerettem a Papírhattyúban. A válaszom: nem. Különös, mert általában minden könyvben találok valami apróságot, ami miatt dohoghatok, de a Papírhattyú hibátlan regény. Engem teljesen lekötött, meglepett, érzelmileg pedig felkavart. És igen, nevezhetjük érzelmi hullámvasútnak is a regényt.

Végezetül, mindenképpen tolmácsolnám az elismerésem Leylah Attar felé. Azon túl, hogy megírt egy zseniális könyvet, más nagy tettet is végrehajtott. Nincs folytatás, holott több olyan pontja is volt a történetnek, amit továbbfűzve – vagy bővebben kifejtve – megoldható lett volna egy második, vagy akár harmadik rész is. Hatalmas pacsi az írónőnek, amiért nem írt folytatást, hiszen a Papírhattyú így kerek egész. Egy tökéletesen imádnivaló regény.

Értékelés: 10/10

Az írónő igencsak büszke lehet magára, hiszen sikerült megalkotnia egy zseniális regényt, ami egyszerre romantikus, tele van akcióval, zúzós jelentekkel, lelki drámával, és rengeteg olyan momentummal, amiért nem lehet ezt a könyvet nem szeretni.

Hogy tetszik a borító? Olyan gyönyörű, akár egy megvalósult álom. És igen, nem tagadom, elsősorban emiatt figyeltem fel a könyvre.

Kinek ajánlom elolvasásra? Azoknak, akik szerették a Lebegést és a Fogoly a sötétbent, és szívesen elolvasnák ennek a letehetetlen kombinációját.

* Kíváncsi lettél? Szerezd be nagy kedvezménnyel! *

PAPÍRHATTYÚ – BLOGTURNÉ

 • paperswan-btk

  A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelenik Leylah Attar megdöbbentően gyönyörű könyve a The Paper Swan – Papírhattyú. Nem egy hétköznapi romantikus könyv, tele gyűlölettel, bosszúvággyal, de a legsötétebb időkben két szív egymásra talál. Lehet nekik jövőjük? Mit tartogathat számukra a jövő? – Elúszhat minden, akár egy papírhattyú a víz tükrén.
  Tartsatok velünk a nyolc állomásos turnén és megtudhattok többet a könyvről.

 • Mostani nyereményjátékban nem lesz nehéz dolgotok. Minden állomáson találtok egy valamilyen szempontból nem hétköznapi romantikus történetből idézetet és ki kell találnotok honnan idézünk.
  A Rafflecopter megfelelő dobozába író nevét és az idézett könyv címét kell beírnotok.
  Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

  Ez nem egy szerelmi történt. Te nem a bajba került királykisasszony vagy, én pedig nem a szőke herceg, aki jött, hogy megmentsen. Megszöktél. Én meg elmentem, hogy visszahozzam, ami az enyém. Ennyi.

  a Rafflecopter giveaway
  https://widget-prime.rafflecopter.com/launch.js

 • 12.09. – Insane Life
  12.10. – Könyvvilág
  12.11. – Kristina blogja
  12.12. – Angelika blogja
  12.13. – Sorok között
  12.14. – Deszy könyvajánlója
  12.15. – Dreamworld
  12.16. – CBooks