Home Megjelenésre várva Megjelenésre várva: Tóibín Colm – Brooklyn

Megjelenésre várva: Tóibín Colm – Brooklyn

Az egyik legjobban várt szeptemberi megjelenésem kétségkívül Tóibín Colm regénye, a Brooklyn, amiből tavaly nagyon sikeres film készült. A főszerepben Saoirse Ronan bizonyított, a film forgatókönyvét az íróként is népszerű Nick Hornby jegyzi.

brooklyn-film

A film a díjátadókon is meglepően jól szerepelt: 105 jelöléséből 35-öt tudott díjra váltani. Elnyerte többek között a Brit Filmakadémia díját, a Londoni filmkritikusok pedig Saoirse Ronan teljesítményét ismerték el, akit Oscarra is jelöltek egyébiránt.

Ráadásul a Brooklyn azon kevés romantikus filmek közé tartozott, amiről Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség vloggere is nagyon elismerően nyilatkozott, így aztán pláne felhívta a figyelmem mind a filmre, mind a könyvre.

A Brooklyn regény 2016. szeptember 15-én jelenik meg itthon, és elég rövid, 152 oldalas csupán, tuti el fogom olvasni. Alább megnézhetitek a fülszöveget, ide kattintva pedig -20% kedvezménnyel rendelhető elő a könyv.

brooklyn-konyv

Tóibín Colm – Brooklyn

Az 1950-es évek Írországában vagyunk, és Eilis Lacey sok fiatal ír lányhoz hasonlóan nem dúskál a lehetőségekben. Ezért amikor nővére elintézi, hogy kivándorolhasson New Yorkba, Eilis tudja, hogy mennie kell, s első ízben kell maga mögött hagynia családját és otthonát.

Amikor megérkezik a zsúfolt brooklyni albérletbe, csak arra tud gondolni, mit áldozott fel. Távolra került otthonától és honvágya van. Aztán amikor az első tapogatózó lépéseket teszi a barátság és talán valami más felé is, olyan hírt kap, ami miatt vissza kell térnie Írországba. Ott szörnyű dilemmával néz szembe a kötelesség és a nagy szerelem közti rettenetes választással.

Nick Hornby forgatókönyve alapján azonos címmel film készült Eilis történetéből, melyet február 4-től játszanak a magyar mozik.

Kíváncsi lettél? Rendeld elő -20% kedvezménnyel!