Home Könyvek listák A 2016-os olvasmányaim számokban + némi érdekesség!

A 2016-os olvasmányaim számokban + némi érdekesség!

Oké, tudom, év végén szokás ilyen összesítős listát csinálni, de… ma délelőtt nézegettem, hogy milyen könyveket olvastam el idén, aztán hirtelen kíváncsi lettem. Mennyi volt ebből a stand alone, azaz olyan kötet, ami nem egy sorozat része? Mennyi magyar könyv? Innentől nem volt megállás, tudtam, hogy meg kell írnom ezt a posztot.

books2016

Szóval, a kíváncsiságom tett követte, és kissé ideje korán, osztottam, szoroztam és jól szórakoztam! Szerintem januárban is lesz hasonló poszt, de akkor a teljes 2016-os évet elemezve. Most pedig íme, 2016 első 8 hónapjának az adatai.

Összesen elolvasott könyv: 67 db
Azt hiszem ez több, mint tavaly ilyenkor. Hát igen, idén jobban elkapott az olvasási láz, és sokkal kevesebb tévésorozatot, vagy filmet nézek. Van ez így.

Stand Alone kötetek: 21 db
Tehát az elolvasott könyveim mindössze 31 százaléka önálló kötet, amihez nem készül(t) folytatás. Durva, hogy mennyire a sorozatok világát éljük.

Magyar szerzők által írt könyvek: 10db
Hm, itt egy cseppet szégyellem magam, az idén elolvasott könyveimnek csak a 15 százaléka magyar, holott nagyon sok jó kortárs könyv és író van. Igyekszem év végéig felvinni az arányt, úgyis sok hazai könyv jelenik meg idén, amikre kíváncsi vagyok.

LMBT kötetek: 3db
Szomorú 🙁 Keresem és kutatom az LMBT könyveket, és hát, idén sajnos nem jelent meg túl sok belőlük. Mindenesetre van még tartalékba két Becca Prior kötetem, amit nem olvastam, és bármikor elővehetem.

A legtöbb könyvem a Könyvmolyképzőtől olvastam 31 db-ot
Na igen, ebből is látszik, hogy imádom a KMK könyveit, ugyanis az idei olvasmányaim 46 százalékán valamilyen pötty van. És ezt nem is bánom 🙂

A leghosszabb könyv: Cassandra Clare – Mennyei tűz városa – 650 oldal
Nagy meglepetésemre itt nem is zavart a hosszúság, mert annyival magával ragadott a történet, hogy kíváncsi voltam, merre haladunk tovább és milyen meglepetésekkel készül az írónő. Szerettem a lezárást is.

A legrövidebb könyv: Kalapos Éva: D.A.C. – A tökéletes randi – 16 oldal
Hm, nem tudom, hogy mennyire nevezhető könyvnek, mivel egy e-könyvben megjelent szösszenetről van szó. Ha ettől eltekintek, akkor Acsai Rolandtól a 82 oldalas Szívhajítók a legrövidebb, őt a 88 oldalas Beretva és tőr követi.

Összes elolvasott oldal: 22.595
Ez egész tekintélyes mennyiség! Sőt, ha tovább számolom, az jön ki, hogy átlagosan egy könyvem 337 oldalas volt, ami részemről a tökéletesen elfogadható mennyiség.

A kedvenc könyvem 2016 első 8 hónapjában: Böszörményi Gyula – A Rudnay gyilkosságok
Hű, de utálom magam, hogy feltettem ezt a kérdést, mert kapásból tíz könyvre is rásüthetném. De a Rudnay-ra ment a voksom, mert emlékszem, hogy mennyire imádtam, és hajnalig olvastam, mert nem tudtam letenni. A könyv stílusa pedig zseniális, a karakterei dettó.

A legrosszabb könyv 2016 első 8 hónapjában: Ugron Zsolna – Úrilányok erdélyben
És az benne a legrosszabb, hogy ez egy nagyon jó könyv is lehetett volna, ha kicsit másként áll hozzá a szuper alapanyaghoz és ötletekhez az írónő. Kár érte.

A legnagyobb meglepetés 2016 első 8 hónapjában: Julie Kagawa – A halhatatlanság szabályai
Nem hittem volna, hogy el tud még bűvölni engem egy vámpíros mű de Kagawa könyve jött, látott és győzött, egyszerűen imádtam!

A legnagyobb csalódás 2016 első 8 hónapjában: Rick Yancey – Végtelen tenger
Annyira imádtam Az ötödik hullámot, hogy valami igazán jóra és különlegesre számítottam. Nem mondanám olyan rossznak a Végtelen tengert, talán csak én tettem túl magasra a lécet, mindenesetre csalódtam, de még így is nagyon várom a lezáró részt.